Savon Voimalle on myönnetty Hiilineutraali Pohjois-Savo -työn ”Mukana yhteisellä polulla” -tunnus

Julkaistu 25.2.2021

Pohjois-Savon ELY-keskuksen koordinoima Hiilineutraali maakunta – Pohjois-Savo (HIMA) -hanke on alkanut myöntää Mukana yhteisellä polulla -tunnuksia. Kyseessä on yhteisötunnus organisaatioille, jotka ovat sitoutuneet yhteiseen ilmastotyöhön.

Pohjois-Savossa ollaan ensimmäisten maakuntien joukossa laatimassa ilmastotiekarttaa, jonka on määrä olla valmis keväällä 2021. Tiekartan valmistelussa ja toteutuksessa on mukana maakunnan eri toimijoita ja monipuolisia näkemyksiä. Ilmastotiekartan laajassa ja vaikutusvaltaisessa ohjausryhmässä on yli 30 henkilöä, mukana on myös Savon Voiman edustaja. Syksyn 2020 ja alkuvuoden 2021 aikana järjestettäviin avoimiin ilmastotyöpajoihin osallistui yhteensä yli 300 henkilöä 60 organisaatiosta.

– Energiamurros vaatii toiminnan uudistumista monella tasolla. Savon Voima on osoittanut, että uutta teknologiaa hyödyntämällä asiakkaille voidaan tarjota yhä vähäpäästöisempiä energiapalveluita. Savon Voimalla ilmastotyö ei rajoitu vain päästöjen vähentämiseen, vaan yrityksessä on tehty jo vuosia toimenpiteitä myös ilmastonmuutokseen varautumiseksi. On myös hienoa huomata, kuinka elinympäristöjen monimuotoisuuteen on kiinnitetty huomioita. Tästä esimerkkinä on vesivoimalaitosten yhteyteen rakennetut kalaportaat, kertoo ilmastoasiantuntija Tapio Kettunen, Pohjois-Savon ELY-keskukselta.

Mukana yhteisellä polulla -tunnus pohjautuu Hiilineutraali Pohjois-Savo -työn uuteen ilmeeseen, jolla tuodaan esille maakunnan ilmastotekoja ja -tekijöitä. Yhteisötunnuksen saaja voi hyödyntää tunnusta omassa viestinnässään ja näin kertoa olevansa osa Pohjois-Savon ilmastotiimiä!

Lue Savon Voiman esittelyteksti Hiilineutraali Pohjois-Savo -verkkosivuilta.

Lisätietoja:

Arto Sutinen
Toimitusjohtaja, Savon Voima Oyj
arto.sutinen(at)savonvoima.fi

Ari Holopainen
Markkinointipäällikkö, Savon Voima Oyj
ari.holopainen(at)savonvoima.fi

Saara Hanhela
Hiilineutraali maakunta – Pohjois-Savo -hanke
Pohjois-Savon ELY-keskus
saara.hanhela(at)ely-keskus.fi

Tapio Kettunen
Ilmastoasiantuntija, Pohjois-Savon ELY-keskus
tapio.kettunen(at)ely-keskus.fi

Mitä uutta?

Pieksämäki luistelee Savon Voiman jäähdyttämällä jäällä

Pieksämäen jäähalli käyttää toiminnassaan energiatehokasta tapaa tuottaa hallin jäähdytys ja lämmitys hyödyntämällä Savon Voiman kaukolämpöä sekä hankkimalla jäähdytykseen tarkoitetun lämpöpumppulaitteiston palveluna Savon Voimalta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat, Kaukolämpö,
3.4.2024

Kaukolämpö skaalautuu yrityksen kasvun mukana

Pieksämäen Naarajärvellä sijaitseva raskaan kuljetuskaluston päälirakenteita valmistava Piako Oy on laajentanut toimintaansa voimakkaasti viime vuosina. Kasvua tukemaan yritys tarvitsi helposti skaalautuvan sekä kustannustehokkaan Savon Voiman kaukolämmön.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat, Kaukolämpö,
26.3.2024

Uusi tutkimushanke edistää kestävää energiantuotantoa Pohjois-Savossa

Pohjois-Savossa käynnistyy uusi tutkimushanke, jonka tavoitteena on kehittää uusiutuvan energian ratkaisuja voimalaitoskattiloihin.
Lue lisää

Ajankohtaista, Ympäristö,
11.3.2024

Savon Voima satsaa vesivoiman optimoinnin ja säätökyvyn kehitykseen

Savon Voima on satsannut viime aikoina energiantuotannon optimoinnin kehitykseen. Tehdyt kehitystoimenpiteet auttavat Savon Voiman sähköntuotantoa vastaamaan energiajärjestelmän asettamiin kapasiteetti- ja säätötarpeisiin mahdollisimman kilpailukykyisesti sekä tehokkaasti.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Ympäristö,
7.3.2024

Toimisivatko hiilidioksiditonnit ympäristöraportoinnin liikevaihtona?

Mittaaminen, raportointi, teot sekä jatkuva parantaminen ovat kaikki tärkeitä osa-alueita ilmastopäästöjen vähentämisessä Savon Voimalla.
Lue lisää

Blogi, Ympäristö,
27.2.2024

Kaukon päivä tulee jälleen – tervetuloa polskimaan ilmaiseksi!

Kutsumme kaiken ikäiset uintimaisterit polskimaan maksutta kuuteen alueemme uimahalliin sunnuntaina 3.3.2024.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
12.2.2024