Tule vaikuttamaan tulevaisuuden sähköverkon kehittämiseen!

Julkaistu 1.5.2022

Verkkoyhtiöt ovat vuodesta 2014 asti toimittaneet Energiavirastolle verkon kehittämissuunnitelman ja tämän vuoden kehittämissuunnitelman päivityksen yhteydessä kuulemme asiakkaiden mielipiteitä laajemmin osana verkon kehittämistä. Pitkäjänteinen työ investointien ja kunnossapidon suhteen on parantanut toimitusvarmuutta. Investointiohjelmat jatkuvat suunnitelman mukaisesti ja pääpaino siirtyy haja-asutusalueille. Painopisteen siirtyminen haastaa meitä kehittämään edelleen kustannustehokkaita keinoja säävarmuushankkeiden toteuttamiseen.

Päivitetyn kehittämissuunnitelman keskiössä ovat toimitusvarmuuden kehittäminen kustannustehokkaasti, siirtokapasiteetin ylläpitäminen sekä uuden kulutuksen ja tuotannon liittämisen mahdollistaminen. Laajojen investointihankkeiden lisäksi parannamme toimitusvarmuutta muun muassa automaatiota lisäämällä sekä vierimetsänhoidollisilla toimenpiteillä. Arvioimme samalla, miten tulevaisuudessa esimerkiksi joustopalvelut voisivat olla vaihtoehto perinteisille verkon vahvistamistoimenpiteille.

Kehittämissuunnitelmassa otetaan kantaa toimintaympäristön muutoksiin pitkällä aikavälillä. Verkkoyhtiön rooli on merkittävä tulevaisuuden hiilineutraalin yhteiskunnan mahdollistajana. Tämä tuo etenkin haja-asutusalueella meille haasteita laajan ja harvaan asutun verkkoalueen takia, koska tavoitteet on saavutettava kustannustehokkaasti.

Verkkoalueen sisällä alueiden kehitystä tulee arvioida jatkossa tarkasti, jotta pystymme huomioimaan verkkoon kohdistuvissa toimenpiteissä taantuvien ja kehittyvien alueiden erilaiset ratkaisut. Verkkoalue onkin jaettu erilaisiin kehittämisvyöhykkeisiin, joille on tehty elinkaarikustannuslaskelmat sopivimman verkkoratkaisun löytämiseksi.

Anna meille palautetta

Avasimme sivuston, jonka kautta asiakkaat pääsevät katsomaan, millä aikataululla tulemme täyttämään sähkömarkkinalain mukaiset toimitusvarmuustasot. Tule mukaan vaikuttamaan tulevaisuuden verkon kehittämiseen ja anna palautetta kanavan kautta viimeistään 2.6.2022 mennessä!

Lisätietoa:

Jenny Martiskainen
Suunnittelupäällikkö
P. 040 572 1493
jenny.martiskainen(at)savonvoima.fi

Mitä uutta?

Asunto Oy Vuorelan Välke hyödyntää maa- ja kaukolämpöä

Siilinjärvelle vuonna 2023 valmistunut taloyhtiö Asunto Oy Vuorelan Välke lämpenee Savon Voiman palveluna toteuttamalla maalämmön sekä kaukolämmön hybridijärjestelmällä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakaspalvelu, Kaukolämpö,
14.5.2024

Säävarmaa sähköverkkoa valmistui Karttulan ja Pihkainmäen alueelle

Verkkoa on muutettu säävarmaksi verkostostrategian mukaisesti. Vanhaa verkkoa on kaapeloitu ja ilmajohdot on rakennettu teiden varsille.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
6.5.2024

Lapinlahden Hyvä Eväs pitää grillin kuumana läpi kesän

Lapinlahdella 5-tien varressa maamerkiksi muodostunut grilli Hyvä Eväs on toiminut Salonsalmen levähdysalueella vuodesta 2005 saakka.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat, Sähkö,
1.5.2024

Tule vaikuttamaan tulevaisuuden sähköverkon kehittämiseen – anna palautetta kehittämissuunnitelmaan

Avasimme sivuston, jonka kautta asiakkaat pääsevät tutustumaan sähköverkon kehityssuunnitelmaan. Tule mukaan vaikuttamaan tulevaisuuden verkon kehittämiseen ja anna palautetta 2.6.2024 mennessä!
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
30.4.2024

Asiakaspalvelun aukioloajat vapun ja helatorstain aikaan

Savon Voiman ja Kuopion Energian yhteinen asiakaspalvelupiste on suljettuna 9.–10.5. Myös puhelinpalvelussa on poikkeusaikataulu.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakaspalvelu,
30.4.2024

Vesannolla suoritetaan verkon tarkastusta dronella

Savon Voima Verkko Oy sekä Insplan Oy pilotoivat dronella tehtävää akustista verkon tarkastusta Vesannolla.
Lue lisää

Ajankohtaista,
29.4.2024