Kirjastosta voit lainata energiamittareita

Julkaistu 5.1.2024

Savon Voima on tehnyt kirjastojen kanssa jo pitkään yhteistyötä toimittamalla niille lainattavia sähkölaitteiden energiankulutusta mittaavia energiankulutusmittareita ja rakenteiden mahdollisia lämpövuotoja havaitsevia pintalämpömittareita. Nyt, kun asiakkaidemme kiinnostus omaan sähkönkäyttöön ja varsinkin sen pienentämiseen on kasvanut, olemme parantaneet mittalaitteiden saatavuutta ja kuntoa. Kirjastoyhteistyö on laajentunut Ylä-Savon kirjastoihin ja laitteita voi lainata lähes kaikissa Savon Voiman toimialueen kirjastoissa.

Mitattu tieto ohjaa oikeisiin toimenpiteisiin

Kulutusmittarilla voit mitata sisätiloissa minkä tahansa pistotulppaliitäntäisen sähkölaitteen kulutuksen. 

Jäljitä lämpövuodot pintalämpömittarilla 

Pintalämpömittarilla saat selville mahdolliset rakenteiden vuotokohdat ja ikkunoiden ja ulko-ovien tiiveydet. 

Kiuruveden kulttuurisihteeri ja kirjastotoimen vastaava Heidi Huhtilainen

Kiuruveden kirjastossa mittalaitteiden lainaus on ollut vilkasta

– Meille kirjaston lainausvalikoimaan nämä energiamittarit ovat tuoneet hyvän lisän. Kiinnostavathan energiansäästöasiat nyt kaikkia aivan uudella tavalla. Siksikin on hyvä, että halukkaat saavat meiltä lainattua käyttöönsä mittareita eri laitteiden kulutuksen mittaukseen ja voivat vertailla, kuinka omilla käyttötottumuksilla niihin voi vaikuttaa. Myös pintalämpömittarin kysyntä on kasvanut, kun pakkasten paukkuessa lämpövuotojen havainnointi sen avulla paranee, toteaa Kiuruveden kulttuurisihteeri ja kirjastotoimen vastaava Heidi Huhtilainen.

Mitä uutta?

Joensuun Noljakassa kaukolämmön toimituksen katko

Joensuussa Noljakassa Kortetiellä on sattunut kaivuun yhteydessä kaukolämpöputkivaurio, josta johtuen kaukolämmön toimituksessa on katko. Vikaa korjataan ja alustavasti arvioituna vika saadaan korjattua perjantain 10.5. alkuiltapäivän aikana.
Lue lisää

Häiriöt,
10.5.2024

Säävarmaa sähköverkkoa valmistui Karttulan ja Pihkainmäen alueelle

Verkkoa on muutettu säävarmaksi verkostostrategian mukaisesti. Vanhaa verkkoa on kaapeloitu ja ilmajohdot on rakennettu teiden varsille.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
6.5.2024

Keskeytys lämmönjakelussa Kiuruvedellä

Maanantaina 6.5.2024 klo 9–16 on kaukolämpöverkoston vaurion korjauksesta johtuva keskeytys lämmönjakelussa Kiuruvedellä Asematien alueella.
Lue lisää

Häiriöt,
3.5.2024

Lapinlahden Hyvä Eväs pitää grillin kuumana läpi kesän

Lapinlahdella 5-tien varressa maamerkiksi muodostunut grilli Hyvä Eväs on toiminut Salonsalmen levähdysalueella vuodesta 2005 saakka.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat, Sähkö,
1.5.2024

Tule vaikuttamaan tulevaisuuden sähköverkon kehittämiseen – anna palautetta kehittämissuunnitelmaan

Avasimme sivuston, jonka kautta asiakkaat pääsevät tutustumaan sähköverkon kehityssuunnitelmaan. Tule mukaan vaikuttamaan tulevaisuuden verkon kehittämiseen ja anna palautetta 2.6.2024 mennessä!
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
30.4.2024

Asiakaspalvelun aukioloajat vapun ja helatorstain aikaan

Savon Voiman ja Kuopion Energian yhteinen asiakaspalvelupiste on suljettuna 9.–10.5. Myös puhelinpalvelussa on poikkeusaikataulu.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakaspalvelu,
30.4.2024