Savon Voimalle täyteen 1 500 tapaturmatonta päivää

Julkaistu 24.9.2024

Savon Voimalla oli työskennelty maanantaihin 23.9.2024 mennessä 1 500 päivää ilman yhtään sairauspoissaoloon johtanutta työtapaturmaa. Tämä tarkoittaa yli neljä vuotta työtä. Kyseessä on välietappi matkalla kunnianhimoiseen 2 000 tapaturmattoman päivän tavoitteeseemme.

– Tämä on uskomattoman hieno virstanpylväs, joka on vaatinut pitkäjänteistä työtä kaikilta savonvoimalaisilta. Henkilöstömme turvallisuus on kaiken perusta, eikä tämän tason saavuttaminen ole ollut mikään itsestäänselvyys ottaen huomioon, että meillä on paljon voimalaitoksilla ja asennustyössä riskityötä tekevää henkilöstöä. Kun jatkamme hyvin tehtyä työtä, yhä sitä kehittäen, uskon, että pääsemme päätavoitteeseemme eli 2 000 tapaturmattomaan päivään, sanoo Savon Voiman toimitusjohtaja Juha Räsänen.

Savon Voiman turvallisuuskulttuurin kehittämishaaste alkoi vuonna 2020, kun turvallisuuden huomioarvoa kaikkeen tekemiseen haluttiin lisätä ja samalla lanseerattiin työpaikan 1 000 tapaturmattoman päivän haaste. Konsernille ja liiketoiminnoille laadittiin turvallisuusmittaristo ja esimerkiksi turvallisuustuokioista tehtiin käytäntö kaikkiin toimintoihin. Saimme haasteen täyteen 12.5.2023, kun olimme työskennelleet 1 000 päivää ilman yhtään sairauspoissaoloon johtanutta työtapaturmaa. Tuolloin lanseerattiin myös seuraava 2 000 päivän tavoite.

Turvallisuushavainnot ja mittarit menestyksen taustalla

– Turvallisuuskulttuurin muutos on vaatinut systemaattista ja pitkäjänteistä työtä, johdon ja koko henkilökunnan sitoutumista, havaintoja ja niiden käsittelyä, riskien arviointia kaikilla tasoilla, mittaamista ja raportointia sekä viestintää ja tiedon jakamista, listaa Savon Voiman turvallisuuspäällikkö Tommi Kokkonen.

Yhtenä osana turvallisuuskulttuurin kehittämistä uudistettiin havaintokierroskäytäntöjä työmaillamme ja tuotantolaitoksillamme. Lisäksi tuotantolaitoksilla infonäytöt ovat olleet aktiivisessa käytössä ja niissä turvallisuusasioita on pidetty esillä kuukausittain vaihtuvilla painopisteteemoilla. Kokkosen mukaan yli neljä vuotta jatkunut tapaturmattomuus vaatii jatkuakseen tarkkaa riskien tunnistusta.

– Herkästi taivumme ajattelemaan, että mitään ei enää satu, kun ei ole pitkään aikaan sattunut. Tähän ei kuitenkaan pidä tuudittautua, vaan meidän täytyy kyetä arvioimaan vaaroja uudelleen ja jatkuvasti sopeutua uuteen. Aikaisemmin turvallisiksi todetuista asioista voidaan kokemuksen myötä löytää uusia riskejä ja siksi meidän on kehityttävä. Seuraavaksi aiomme kääntää katsettamme kumppaneihimme ja laajentaa turvallisuustavoitteitamme heidän suuntaansa.

Lisätietoa:

Tommi Kokkonen
Turvallisuuspäällikkö
tommi.kokkonen(at)savonvoima.fi

Mitä uutta?

Kaukolämpö kehittyy

Viime vuosien aikana Savon Voimalla on tehty paljon töitä kaksisuuntaisen kaukolämmön ja asiakkaiden luona syntyvän hukkalämmön parissa.
Lue lisää

Blogi, Energiaa säästämässä, Kaukolämpö,
15.10.2024

Lämmönjakolaitteistojen kunnolla on merkitystä

Kiinteistösi energiatehokkuus ja kustannusten hallinta alkavat lämmönjakolaitteiston kunnosta. Avaamme blogissamme sitä, miksi lämmönjakolaitteiston kunto ja säännöllinen huolto ovat tärkeitä sekä miten nykyaikaiset laitteet auttavat optimoimaan energian käyttöä
Lue lisää

Blogi, Kaukolämpö,
9.10.2024

Keskiviikon ja torstain väliselle yölle ennustetusta myrskystä kohonnut riski sähkökatkoille

Ilmatieteen laitoksen sääennusteen mukaan keskiviikon ja torstain 9.-10.10. väliselle yölle on Savon Voima Verkon alueelle on saapumassa voimakkaita, jopa 17-21 m/s puhaltavia kaakonpuoleisia puuskatuulia sekä runsasta sadetta. Saapuva myrsky alkaa näkyä alueellamme jo keskiviikko aamusta voimakkaana noin 15 m/s puhaltavana tuulena sekä sateena, ja voimakkaimmillaan tuulet puhaltavat keskiviikon ja torstain välisenä yönä klo 22.00–05.00 välillä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Häiriöt,
8.10.2024

Savon Voiman hinta- ja sopimusehtoviestintä uudistuu 1.12.2024 alkaen

Joulukuun alusta lähtien viestimme hinta- ja sopimusehtomuutoksista ensisijaisesti sähköisesti uusien verkkopalveluehtojen mukaisesti. Pääasiallinen viestintäkanavamme on asiakkaan meille ilmoittama sähköpostiosoite.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakaspalvelu, Hinnat ja ehdot,
8.10.2024

Aste alemmas auttaa saavuttamaan jo 5 % säästön lämmitysenergiassa

Energiansäästöviikko on jälleen täällä ja haluamme nostaa esille vinkkejä, kuinka vähentää omaa energiankulutusta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Energiaa säästämässä,
7.10.2024

Energiansäästöviikko on täällä jälleen

Energiansäästöviikkoa vietetään jälleen lokakuussa viikolla 41. Tämän vuotinen energiansäästöviikko on järjestyksessään jo 27., joten energiansäästöstä ja sen tärkeydestä on puhuttu pitkään.
Lue lisää

Ajankohtaista, Blogi, Energiaa säästämässä,
7.10.2024