Kiinnostaako nopea laajakaistayhteys?

Julkaistu 20.4.2022

Operaattorit alkavat tarjota Savon Voiman valokuituyhteyksiä asiakkailleen.

Savon Voima on viimeisen kymmenen vuoden ajan investoinut merkittävästi säävarman sähköverkon rakentamiseen. Verkonrakennuksen yhteydessä samoihin kaapeliojiin ja joissain paikoissa myös ilmajohtoyhteyksiin on sijoitettu valokuitukaapeli. Sen ensisijainen tarkoitus on ollut tukea meidän älykkään sähköverkon tietoliikenneratkaisuja ja sitä hyödynnetään myös kaukolämmön ja sähköntuotannon tiedonsiirtotarpeisiin.  

Tiedonsiirtokapasitteettia näissä yhteyksissä on yli oman tarpeemme. Tälle on nyt löytymässä käyttöä, kun pyrimme kevään aikana sopimaan kuituoperaattoreiden kanssa tämän ylimääräisen kapasiteetin vuokraamisesta. Sopimuksen mukaan operaattorit voisivat tarjota näitä valokuituyhteyksiä niistä alueella kiinnostuneille asiakkaille.

Teemme jatkossa yhteistyötä operaattoreiden kanssa osallistumalla valokuituhankkeiden suunnitteluun ja toteutukseen. Heidän roolina on kytkeä omat runkoverkot suunnitteluvaiheessa sovituista liityntäpisteistä Savon Voiman valokuituverkkoon. He myös markkinoivat uusilla säävarman sähköverkon rakentamisalueilla asiakkaille kiinteän laajakaistan palveluja. 

– Valokuituverkko kattaa tällä hetkellä koko Savon Voiman sähköverkon keskeisimmät taajama-alueet eli sellaiset paikat, joissa sähköverkkoa on hiljattain kaapeloitu ja saneerattu. Seuraavaksi rakennamme valokuitua taajamien välisille runkojohdoille. Sähköverkon kaapelointien edistyessä myös valokuituverkko laajenee taajamien reuna-alueille ja edelleen kauemmaksi taajamista, kertoo johtava asiantuntija Janne Pollari Savon Voimalta. 

Yhteisrakentamiskohteissa on valokuiturunkoverkon lisäksi tarkoitus rakentaa tilaajakaapeli asiakkaalle asti sähköverkon pienjännitekaapeloinnin yhteydessä. Asiakkaan kiinteistöön ulottuvan valokuidun rakentamisesta vastaa operaattori. 

Savon Voiman keskeinen tehtävä on tarjota edellytykset sujuvaan arkeen nyt ja tulevaisuudessa. Siksi haluamme olla tukemassa alueemme elinvoimaisuutta mahdollistamalla nykyaikaiset ja nopeat laajakaistayhteydet verkkoalueemme asiakkaille. Nyt solmitun yhteistyösopimuksen myötä voidaan rakentaa valokuitua kustannustehokkaasti kaikkialle sinne, missä sähköverkkoa saneerataan. Tavoitteena on liittää tulevien vuosien aikana jopa 10 000 kiinteistöä huippunopeaan valokuituverkkoon.

Mitä uutta?

Runsaasti ukkosen aiheuttamia sähkövikoja Savon Voima Verkon jakelualueella

Maanantain ja tiistain välisen yön aikana ukkosrintamat ovat riepotelleet Savon Voima Verkon jakelualuetta aiheuttaen runsaasti sähkövikoja Ylä-Savon alueella.
Lue lisää

Häiriöt,
28.6.2022

Kaukolämmön jakelukeskeytys Pieksämäen Kaakinmäessä

Tiistaina 28.6.2022 kello 8.00-16.00 välisenä aikana on Pieksämäellä kaukolämmön jakelukeskeytys Kaakinmäen alueella.
Lue lisää

Häiriöt,
27.6.2022

Siilinjärven sähköaseman 110 kilovoltin katkaisijan laukeaminen aiheutti laajan sähkökatkon

Siilinjärven sähköaseman 110 kilovoltin katkaisijan laukeaminen aiheutti laajan sähkökatkon
Lue lisää

Häiriöt,
25.6.2022

Joroisten Huutokoskeen 8 000 ­­­järvitaimenen poikasta ­– Uhanalaista järvitaimenkantaa ylläpidetään Savon Voiman tukemilla vapaaehtoisilla kalaistutuksilla

Savon Voiman ja Savo-Karjalan Ympäristötutkimus Oy:n yhteistyönä istutettiin noin 8000 startattua järvitaimenen poikasta Joroisten Huutokoskeen.
Lue lisää

Ajankohtaista, Ympäristö,
21.6.2022

Siilinjärven taajamaan uutta sähköverkkoa – vanha voimajohto puretaan Taivallahden ja Pyylammen asuinalueilta 

Hankkeen eteneminen näkyy nyt Taivallahden alueella, jonne on uutta voimajohtoa varten keväällä raivattu johtokatua, ottaen samalla huomioon mm. liito-oravien elinympäristöt.
Lue lisää

Ajankohtaista, Säävarma, Ympäristö,
20.6.2022

Savon Voiman ja Kuopion Energian yhteinen asiakaspalvelupiste on suljettuna heinäkuussa

Asiakaspalvelupiste on suljettuna 4.7.–29.7. välisen ajan. Voit ottaa meihin yhteyttä chatilla, puhelimitse tai sähköpostilla.
Lue lisää

Ajankohtaista,
20.6.2022