Kiinnostaako nopea laajakaistayhteys?

Julkaistu 20.4.2022

Operaattorit alkavat tarjota Savon Voiman valokuituyhteyksiä asiakkailleen.

Savon Voima on viimeisen kymmenen vuoden ajan investoinut merkittävästi säävarman sähköverkon rakentamiseen. Verkonrakennuksen yhteydessä samoihin kaapeliojiin ja joissain paikoissa myös ilmajohtoyhteyksiin on sijoitettu valokuitukaapeli. Sen ensisijainen tarkoitus on ollut tukea meidän älykkään sähköverkon tietoliikenneratkaisuja ja sitä hyödynnetään myös kaukolämmön ja sähköntuotannon tiedonsiirtotarpeisiin.  

Tiedonsiirtokapasitteettia näissä yhteyksissä on yli oman tarpeemme. Tälle on nyt löytymässä käyttöä, kun pyrimme kevään aikana sopimaan kuituoperaattoreiden kanssa tämän ylimääräisen kapasiteetin vuokraamisesta. Sopimuksen mukaan operaattorit voisivat tarjota näitä valokuituyhteyksiä niistä alueella kiinnostuneille asiakkaille.

Teemme jatkossa yhteistyötä operaattoreiden kanssa osallistumalla valokuituhankkeiden suunnitteluun ja toteutukseen. Heidän roolina on kytkeä omat runkoverkot suunnitteluvaiheessa sovituista liityntäpisteistä Savon Voiman valokuituverkkoon. He myös markkinoivat uusilla säävarman sähköverkon rakentamisalueilla asiakkaille kiinteän laajakaistan palveluja. 

– Valokuituverkko kattaa tällä hetkellä koko Savon Voiman sähköverkon keskeisimmät taajama-alueet eli sellaiset paikat, joissa sähköverkkoa on hiljattain kaapeloitu ja saneerattu. Seuraavaksi rakennamme valokuitua taajamien välisille runkojohdoille. Sähköverkon kaapelointien edistyessä myös valokuituverkko laajenee taajamien reuna-alueille ja edelleen kauemmaksi taajamista, kertoo johtava asiantuntija Janne Pollari Savon Voimalta. 

Yhteisrakentamiskohteissa on valokuiturunkoverkon lisäksi tarkoitus rakentaa tilaajakaapeli asiakkaalle asti sähköverkon pienjännitekaapeloinnin yhteydessä. Asiakkaan kiinteistöön ulottuvan valokuidun rakentamisesta vastaa operaattori. 

Savon Voiman keskeinen tehtävä on tarjota edellytykset sujuvaan arkeen nyt ja tulevaisuudessa. Siksi haluamme olla tukemassa alueemme elinvoimaisuutta mahdollistamalla nykyaikaiset ja nopeat laajakaistayhteydet verkkoalueemme asiakkaille. Nyt solmitun yhteistyösopimuksen myötä voidaan rakentaa valokuitua kustannustehokkaasti kaikkialle sinne, missä sähköverkkoa saneerataan. Tavoitteena on liittää tulevien vuosien aikana jopa 10 000 kiinteistöä huippunopeaan valokuituverkkoon.

Mitä uutta?

Haemme asentajaa kaukolämpötoimintaan

Haemme kunnossapidon moniosaajaa eteläiselle tuotantoalueellemme, pääpaikkana Suonenjoki.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
24.3.2023

Savon Voima etsii startup-kumppaneita Tahkon Ski Lift Pitch -tapahtumassa

Savon Voima aikoo avata energiankäytön dataa startup-kumppaneiden hyödynnettäväksi. Yhteistyön ainoana ehtona on, että lopputulemana on asiakkaille hyötyä tuottava palvelu tai tuote.
Lue lisää

Ajankohtaista,
21.3.2023

Kaukolämmön jakelukeskeytys Pielaveden Virtelantien alueella

Keskiviikkona 22.3.2023 kello 8.00-16.00 välisenä aikana on lämmönjakelun keskeytys Pielaveden Virtelantien alueella.
Lue lisää

Häiriöt,
21.3.2023

Kaukolämmön jakelukeskeytys Suonenjoella

Torstaina 16.3.2023 kello 8–20 on kaukolämpöverkoston vauriokorjauksesta johtuva lämmönjakelun keskeytys Suonenjoella.
Lue lisää

Häiriöt,
15.3.2023

Kaukolämmön jakelukeskeytys Siilikujalla Joensuussa

Kaukolämmön jakelukeskeytys Siilikujalla Joensuussa
Lue lisää

Häiriöt,
13.3.2023

Kaukolämmön jakelukeskeytys Pieksämäellä

Tiistaina 7.3.2023 kello 9.00-11.00 välisenä aikana on Pieksämäellä lämmönjakelun keskeytys Ruusalantien alueella
Lue lisää

Häiriöt,
3.3.2023