Kiinnostaako nopea laajakaistayhteys?

Julkaistu 20.4.2022

Operaattorit alkavat tarjota Savon Voiman valokuituyhteyksiä asiakkailleen.

Savon Voima on viimeisen kymmenen vuoden ajan investoinut merkittävästi säävarman sähköverkon rakentamiseen. Verkonrakennuksen yhteydessä samoihin kaapeliojiin ja joissain paikoissa myös ilmajohtoyhteyksiin on sijoitettu valokuitukaapeli. Sen ensisijainen tarkoitus on ollut tukea meidän älykkään sähköverkon tietoliikenneratkaisuja ja sitä hyödynnetään myös kaukolämmön ja sähköntuotannon tiedonsiirtotarpeisiin.  

Tiedonsiirtokapasitteettia näissä yhteyksissä on yli oman tarpeemme. Tälle on nyt löytymässä käyttöä, kun pyrimme kevään aikana sopimaan kuituoperaattoreiden kanssa tämän ylimääräisen kapasiteetin vuokraamisesta. Sopimuksen mukaan operaattorit voisivat tarjota näitä valokuituyhteyksiä niistä alueella kiinnostuneille asiakkaille.

Teemme jatkossa yhteistyötä operaattoreiden kanssa osallistumalla valokuituhankkeiden suunnitteluun ja toteutukseen. Heidän roolina on kytkeä omat runkoverkot suunnitteluvaiheessa sovituista liityntäpisteistä Savon Voiman valokuituverkkoon. He myös markkinoivat uusilla säävarman sähköverkon rakentamisalueilla asiakkaille kiinteän laajakaistan palveluja. 

– Valokuituverkko kattaa tällä hetkellä koko Savon Voiman sähköverkon keskeisimmät taajama-alueet eli sellaiset paikat, joissa sähköverkkoa on hiljattain kaapeloitu ja saneerattu. Seuraavaksi rakennamme valokuitua taajamien välisille runkojohdoille. Sähköverkon kaapelointien edistyessä myös valokuituverkko laajenee taajamien reuna-alueille ja edelleen kauemmaksi taajamista, kertoo johtava asiantuntija Janne Pollari Savon Voimalta. 

Yhteisrakentamiskohteissa on valokuiturunkoverkon lisäksi tarkoitus rakentaa tilaajakaapeli asiakkaalle asti sähköverkon pienjännitekaapeloinnin yhteydessä. Asiakkaan kiinteistöön ulottuvan valokuidun rakentamisesta vastaa operaattori. 

Savon Voiman keskeinen tehtävä on tarjota edellytykset sujuvaan arkeen nyt ja tulevaisuudessa. Siksi haluamme olla tukemassa alueemme elinvoimaisuutta mahdollistamalla nykyaikaiset ja nopeat laajakaistayhteydet verkkoalueemme asiakkaille. Nyt solmitun yhteistyösopimuksen myötä voidaan rakentaa valokuitua kustannustehokkaasti kaikkialle sinne, missä sähköverkkoa saneerataan. Tavoitteena on liittää tulevien vuosien aikana jopa 10 000 kiinteistöä huippunopeaan valokuituverkkoon.

Mitä uutta?

Juha Räsänen Savon Voiman uudeksi toimitusjohtajaksi joulukuun alusta alkaen

Savon Voima Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön toimitusjohtajaksi DI Juha Räsäsen 1.12.2023 alkaen. Juha Räsänen on toiminut vuodesta 2019 alkaen Savon Voiman energiantuotannon ja kaukolämmön liiketoimintajohtajana.
Lue lisää

Ajankohtaista,
30.11.2023

Savon Voima Oyj lisää varavoimaa Joensuussa

Savon Voima Oyj on investoinut Joensuun alueen lämmöntuotantoon uuden sähkön varavoimakoneen vuoden 2023 aikana.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
27.11.2023

Joensuun voimalaitoksen alueella muurattiin biohiilitehtaan peruskivi

Joensuun Iiksenvaaralle on rakentumassa moderni energiayhteisö, johon kuuluvat muun muassa Savon Voiman CHP-voimalaitos ja rakenteilla oleva Taalerin omistama Joensuu Biocoalin Euroopan suurin teollisen mittaluokan torrefioidun biomassan tuotantolaitos. Torstaina 23.11.2023 juhlistettiin projektin etenemistä peruskiven muurauksella.
Lue lisää

Ajankohtaista, Ympäristö,
24.11.2023

Kaukolämmön jakelukeskeytys Iisalmessa

Keskiviikkona 22.11. on Iisalmessa kaukolämpövaurionkorjauksesta johtuva keskeytys kaukolämmön jakelussa.
Lue lisää

Häiriöt,
22.11.2023

Sähkönmyyntiyhtiö Väre kasvaa – 80 000 asiakasta siirtymässä Väreelle

Kymenlaakson Sähkön sähkönmyynnin asiakkaat siirtyvät energiapalveluyhtiö Väre Oy:n asiakkaiksi 1.1.2024 alkaen.
Lue lisää

Ajankohtaista,
21.11.2023

Äkillinen kaukolämmön jakelukeskeytys Iisalmessa

Vuotokorjauksen yhteydessä vaurioituneen kaukolämpöputken vuoksi joudumme keskeyttämään kaukolämmön jakelun Iisalmessa maanantaina 20.11.2023. Putken korjaus on aloitettu välittömästi ja arvion mukaan lämmönjakelu saadaan normalisoitua alkuiltaan mennessä.
Lue lisää

Häiriöt,
20.11.2023