Kiinnostaako nopea laajakaistayhteys?

Julkaistu 20.4.2022

Operaattorit alkavat tarjota Savon Voiman valokuituyhteyksiä asiakkailleen.

Savon Voima on viimeisen kymmenen vuoden ajan investoinut merkittävästi säävarman sähköverkon rakentamiseen. Verkonrakennuksen yhteydessä samoihin kaapeliojiin ja joissain paikoissa myös ilmajohtoyhteyksiin on sijoitettu valokuitukaapeli. Sen ensisijainen tarkoitus on ollut tukea meidän älykkään sähköverkon tietoliikenneratkaisuja ja sitä hyödynnetään myös kaukolämmön ja sähköntuotannon tiedonsiirtotarpeisiin.  

Tiedonsiirtokapasitteettia näissä yhteyksissä on yli oman tarpeemme. Tälle on nyt löytymässä käyttöä, kun pyrimme kevään aikana sopimaan kuituoperaattoreiden kanssa tämän ylimääräisen kapasiteetin vuokraamisesta. Sopimuksen mukaan operaattorit voisivat tarjota näitä valokuituyhteyksiä niistä alueella kiinnostuneille asiakkaille.

Teemme jatkossa yhteistyötä operaattoreiden kanssa osallistumalla valokuituhankkeiden suunnitteluun ja toteutukseen. Heidän roolina on kytkeä omat runkoverkot suunnitteluvaiheessa sovituista liityntäpisteistä Savon Voiman valokuituverkkoon. He myös markkinoivat uusilla säävarman sähköverkon rakentamisalueilla asiakkaille kiinteän laajakaistan palveluja. 

– Valokuituverkko kattaa tällä hetkellä koko Savon Voiman sähköverkon keskeisimmät taajama-alueet eli sellaiset paikat, joissa sähköverkkoa on hiljattain kaapeloitu ja saneerattu. Seuraavaksi rakennamme valokuitua taajamien välisille runkojohdoille. Sähköverkon kaapelointien edistyessä myös valokuituverkko laajenee taajamien reuna-alueille ja edelleen kauemmaksi taajamista, kertoo johtava asiantuntija Janne Pollari Savon Voimalta. 

Yhteisrakentamiskohteissa on valokuiturunkoverkon lisäksi tarkoitus rakentaa tilaajakaapeli asiakkaalle asti sähköverkon pienjännitekaapeloinnin yhteydessä. Asiakkaan kiinteistöön ulottuvan valokuidun rakentamisesta vastaa operaattori. 

Savon Voiman keskeinen tehtävä on tarjota edellytykset sujuvaan arkeen nyt ja tulevaisuudessa. Siksi haluamme olla tukemassa alueemme elinvoimaisuutta mahdollistamalla nykyaikaiset ja nopeat laajakaistayhteydet verkkoalueemme asiakkaille. Nyt solmitun yhteistyösopimuksen myötä voidaan rakentaa valokuitua kustannustehokkaasti kaikkialle sinne, missä sähköverkkoa saneerataan. Tavoitteena on liittää tulevien vuosien aikana jopa 10 000 kiinteistöä huippunopeaan valokuituverkkoon.

Mitä uutta?

Hukkalämpö hyödyksi: Savon Voiman ja PKO:n pioneerityössä hukkalämpö siirretään takaisin kaukolämpöverkkoon

Sokos-Vaakuna-korttelin uusilla lämpöpumpuilla voidaan ensi kertaa siirtää hukkalämpöä Savon Voiman Joensuun kaukolämpöverkkoon. Vastaavaa ei ole aiemmin Joensuun yrityskentässä tehty.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat,
22.4.2024

Etsimme voimalaitosoperaattoreita Joensuun voimalaitokselle

Täydennämme käynnistyvän biohiilituotannon myötä Joensuun voimalaitoksen vuorovahvuutta rekrytoimalla voimalaitosoperaattoreita kolmivuorotyöhön.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
19.4.2024

Haemme teknistä palveluvastaavaa sähköverkkopalvelut-tiimiin

Etsimme liittymä- ja verkkopalvelutiimin toiminnasta vastaavaa asiakassuuntautunutta ja kokenutta teknistä asiantuntijaa Palvelukeskus-yksikköömme.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
18.4.2024

Sähköiset maksumuistutukset käyttöön laskutuksessa

Mikäli unohdat maksaa laskusi eräpäivään mennessä, saat maksumuistutuksen samassa sähköisessä kanavassa, johon olet alkuperäisen laskusi vastaanottanut. Sähköinen maksumuistutus on nopea sekä vaivaton tapa reagoida maksamattomaan laskuun.
Lue lisää

Ajankohtaista,
17.4.2024

Kaukolämmön jakelukeskeytys Rautalammilla

Torstaina 18.4. kello 8.00–14.00 on kaukolämpöverkoston huoltotöistä johtuva lämmönjakelun keskeytys Rautalammilla.
Lue lisää

Häiriöt,
17.4.2024

Etsimme Savon Voimalle tuotantopäällikköä

Tuotantopäällikkönä johdat kaukolämmön ja sähköntuotannon noin 70 ammattilaisen tuotantotiimiä ja vastaat tehokkaasta toiminnasta sekä tuotannon toimintavarmuudesta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
16.4.2024