Sähköverkon lentotarkastukset alkavat – tarkastuksilla parannetaan kunnonhallintaa ja toimitusvarmuutta

Julkaistu 31.5.2023

Savon Voima Verkko teettää lentotarkastuksia ilmajohtoverkon kunnonhallintaa varten tänä kesänä noin 2 000 johtokilometriä. Eläinten laidunalueet ja hevostallit pyritään aina mahdollisuuksien mukaan kiertämään. Arkojen eläinten osalta on kuitenkin hyvä varautua etukäteen.

Savon Voima Verkko kuvauttaa helikopterilennoin sähköverkkoa kesä–heinäkuussa. Kuvauksen toteuttaa Comtiki Oy. Keski- ja suurjänniteverkkoa kuvataan 5.6. alkaen noin 2 000 kilometriä etelästä pohjoiseen koko verkkoalueella.

– Lentojen toteuttamiseen on varattu noin neljä viikkoa aikaa. Lennoilla käytetään Comtiki Oy:n uutta 6. sukupolven mittalaitetta. Laitteistolla valokuvataan verkon komponentit ja muodostetaan kolmiulotteinen laserkeilausaineisto. Kerätyn aineiston perusteella muodostetaan kuntotarkastustiedot ja kasvustoanalyysi johtokatujen raivaustarpeen määrittelemiseksi, kertoo teknologiajohtaja Sami Laitinen Comtiki Oy:stä.

Lentosuunnitelmaan vaikuttavat sääolosuhteet ja sadekeliä pyritään välttämään. Siksi tarkkoja lentopäivämääriä ei vielä tässä vaiheessa pystytä ennakkoon antamaan. Asiasta tiedotetaan tarkemmin, kun ajankohdat vahvistuvat.

Tarkastuslennot suoritetaan matalilla lentokorkeuksilla ja kaikki ilmasta havaittavat eläinten laidunalueet ja myös hevostallien alueet pyritään kiertämään.

– Hevostallien sijainneista meillä on varsin kattava etukäteistieto olemassa. Arkojen eläinten osalta suosittelemme kuitenkin varautumaan tähän tilanteeseen, kehottaa käyttö- ja kunnossapitoinsinööri Tomi Kyhyräinen Savon Voima Verkko Oy:stä.

Kartta suunnitellusta lentoalueesta

Lisätietoa:

Tomi Kyhyräinen, käyttö- ja kunnossapitoinsinööri
Savon Voima Verkko Oy
p. 044 723 7501
tomi.kyhyrainen(at)savonvoima.fi

Sami Laitinen, teknologiajohtaja
Comtiki Oy
p. 0400 439 099
sami.laitinen(at)comtiki.fi

Mitä uutta?

Asiakaspalvelun aukioloajat viikolla 10

Savon Voiman ja Kuopion Energian yhteinen asiakaspalvelupiste on suljettuna viikolla 10.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakaspalvelu,
21.2.2024

Viikonlopulle ennustettu rankka lumisade nostaa sähkökatkojen riskiä toimialueellamme

Perjantai-iltana ja lauantaina Savon Voima Verkon alueelle saapuva rankka lumisade voi aiheuttaa sähkökatkoja koko jakelualueella. Pyydämme asiakkaitamme varautumaan.
Lue lisää

Ajankohtaista, Verkossa,
16.2.2024

Uusien mittarien myötä kulutusta voi seurata Väpissä aiempaa reaaliaikaisemmin

Aidon 7000-sarjan sähkömittarien lähettämä kulutusmittausdata on nyt luettavissa Väppi-sovelluksessa 1–3 tunnin viiveellä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö,
12.2.2024

Kaukon päivä tulee jälleen – tervetuloa polskimaan ilmaiseksi!

Kutsumme kaiken ikäiset uintimaisterit polskimaan maksutta kuuteen alueemme uimahalliin sunnuntaina 3.3.2024.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
12.2.2024

Kuopion Energian ja Savon Voiman Tutustu ja tienaa –kesäharjoitteluohjelma tarjoaa kesätöitä alaikäisille

Energia-alan houkuttelevuus on ollut matalalla viime vuosina nuorten keskuudessa, minkä vuoksi Kuopion Energia ja Savon Voima järjestävät tänä kesänä yhdessä nuorille suunnatun Tutustu ja tienaa –kesäharjoitteluohjelma.
Lue lisää

Ajankohtaista,
9.2.2024

Energia-ala tutuksi – hae 2 viikon harjoittelujaksolle nyt!

Me Savon Voimalla ja Kuopion Energialla etsimme nyt reippaita 15–17-vuotiaita peruskoululaisia ja lukiolaisia tutustumaan energia-alan monipuolisiin työtehtäviin!
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
9.2.2024