Sähköverkon lentotarkastukset alkavat – tarkastuksilla parannetaan kunnonhallintaa ja toimitusvarmuutta

Julkaistu 31.5.2023

Savon Voima Verkko teettää lentotarkastuksia ilmajohtoverkon kunnonhallintaa varten tänä kesänä noin 2 000 johtokilometriä. Eläinten laidunalueet ja hevostallit pyritään aina mahdollisuuksien mukaan kiertämään. Arkojen eläinten osalta on kuitenkin hyvä varautua etukäteen.

Savon Voima Verkko kuvauttaa helikopterilennoin sähköverkkoa kesä–heinäkuussa. Kuvauksen toteuttaa Comtiki Oy. Keski- ja suurjänniteverkkoa kuvataan 5.6. alkaen noin 2 000 kilometriä etelästä pohjoiseen koko verkkoalueella.

– Lentojen toteuttamiseen on varattu noin neljä viikkoa aikaa. Lennoilla käytetään Comtiki Oy:n uutta 6. sukupolven mittalaitetta. Laitteistolla valokuvataan verkon komponentit ja muodostetaan kolmiulotteinen laserkeilausaineisto. Kerätyn aineiston perusteella muodostetaan kuntotarkastustiedot ja kasvustoanalyysi johtokatujen raivaustarpeen määrittelemiseksi, kertoo teknologiajohtaja Sami Laitinen Comtiki Oy:stä.

Lentosuunnitelmaan vaikuttavat sääolosuhteet ja sadekeliä pyritään välttämään. Siksi tarkkoja lentopäivämääriä ei vielä tässä vaiheessa pystytä ennakkoon antamaan. Asiasta tiedotetaan tarkemmin, kun ajankohdat vahvistuvat.

Tarkastuslennot suoritetaan matalilla lentokorkeuksilla ja kaikki ilmasta havaittavat eläinten laidunalueet ja myös hevostallien alueet pyritään kiertämään.

– Hevostallien sijainneista meillä on varsin kattava etukäteistieto olemassa. Arkojen eläinten osalta suosittelemme kuitenkin varautumaan tähän tilanteeseen, kehottaa käyttö- ja kunnossapitoinsinööri Tomi Kyhyräinen Savon Voima Verkko Oy:stä.

Kartta suunnitellusta lentoalueesta

Lisätietoa:

Tomi Kyhyräinen, käyttö- ja kunnossapitoinsinööri
Savon Voima Verkko Oy
p. 044 723 7501
tomi.kyhyrainen(at)savonvoima.fi

Sami Laitinen, teknologiajohtaja
Comtiki Oy
p. 0400 439 099
sami.laitinen(at)comtiki.fi

Mitä uutta?

Myrskyihin varautuminen vaatii ennakointia, investointeja ja hyviä käytäntöjä

Savon Voima Verkko on sitoutunut pitämään sähköverkon kunnossa ja turvallisena, jotta myrskyt eivät aiheuttaisi merkittäviä häiriöitä asiakkaillemme. Lisäksi kehitämme ja investoimme verkkoon vuosittain kymmeniä miljoonia säävarmuuden sekä verkon kapasiteetin parantamiseksi.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
16.7.2024

Savon Voiman Joensuun voimalaitoksen uusi kaukolämpöakku on saavuttanut lakikorkeutensa

Valmistuva kaukolämpöakku tarjoaa Savon Voiman Joensuun voimalaitokselle mahdollisuuden entistä joustavampaan energian tuotantoon sekä lisää merkittävän keinon lämmöntuotanto- ja ohjausjärjestelmän optimointiin.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
11.7.2024

Suonenjoen Pakkasmarjan prosessin hukkalämmöt hyödynnetään kaukolämmöksi

Ratkaisu hukkalämpöjen hyödyntämiseen löytyi Savon Voiman kaukolämmön kaksisuuntaisuuden mahdollistamasta energian talteenotosta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat, Kaukolämpö,
18.6.2024

Kesäkuussa tutustuttiin ja tienattiin

Me Savon Voimalla yhdistimme tänä keväänä voimamme Kuopion Energian kanssa ja järjestimme 15–17-vuotiaille suunnatun Tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluohjelman.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
18.6.2024

Savon Voima investoi voimakkaasti sähköiseen lämmöntuotantoon – yhtiö rakentaa lämpöpumppulaitoksen Joensuun voimalaitokselle

Savon Voiman tavoitteena on olla energiantuotannossa hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä ja nyt käynnistyvä laitoshanke on merkittävä panostus päästöttömään ja sähköistyvään kaukolämmön tuotantoon.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
17.6.2024

Sähköverkon lentotarkastukset jatkuvat maanantaista 17.6.2024 alkaen

Savon Voima Verkon lentotarkastukset ilmajohtoverkon kunnonhallintaa varten jatkuvat viikoilla 25 ja 26.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
14.6.2024