Savon Voima Oyj lisää varavoimaa Joensuussa

Julkaistu 27.11.2023

Savon Voima Oyj on investoinut Joensuun alueen lämmöntuotantoon uuden sähkön varavoimakoneen vuoden 2023 aikana.

Varavoimakoneen tuella varmistetaan alueellista kaukolämmöntuotantoa sähkönjakelun häiriötilanteissa. Varavoimayksikkö on omiaan turvaamaan myös kriittisten kohteiden lämmönjakelua.

– Investointi on ensimmäinen Savon Voiman varavoimakoneinvestointi Joensuun kaukolämpöverkon alueelle, mutta ei ensimmäinen koko Savon Voiman vaikutusalueella. Olemme investoineet Savon alueella jo aiemmin kaukolämpöverkkojemme lämmöntuotannon varavoimaan, ja sähkönjakelun häiriötilanteisiin varautuminen on yksi varautumisemme kulmakivistä. Nyt myös Joensuussa on omistuksemme myötä ryhdytty viemään tätä varautumistyötä eteenpäin, Savon Voiman tuotantopäällikkö Kari Anttonen kertoo.

Anttonen muistuttaa, että asiakkaiden tulee toki varautua sähkönjakelun häiriötilanteisiin omilla varavoimajärjestelmillään, jotta Savon Voiman tuottamaa lämpöä voi ottaa vastaan. Asiakkaan varavoiman tarve kaukolämmön vastaanottamiseen on kuitenkin merkittävästi pienempi, kuin tilanteessa, jossa asiakkaalla on oma kiinteistökohtainen lämmitysjärjestelmä, kuten esimerkiksi lämpöpumppu.

Joensuun lämmöntuotantoon nyt tehty varavoimainvestointi turvaa alueen asiakkaiden lämmönsaantia mahdollisissa sähkönjakelun häiriötilanteissa. Investoinnin suuruus oli 256 000 euroa.

Lisätietoa:

Kari Anttonen
Tuotantopäällikkö, Savon Voima Oyj
P. 044 723 7562
kari.anttonen(at)savonvoima.fi

Mitä uutta?

Savon Voima investoi voimakkaasti sähköiseen lämmöntuotantoon – yhtiö rakentaa lämpöpumppulaitoksen Joensuun voimalaitokselle

Savon Voiman tavoitteena on olla energiantuotannossa hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä ja nyt käynnistyvä laitoshanke on merkittävä panostus päästöttömään ja sähköistyvään kaukolämmön tuotantoon.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
17.6.2024

Sähköverkon lentotarkastukset jatkuvat maanantaista 17.6.2024 alkaen

Savon Voima Verkon lentotarkastukset ilmajohtoverkon kunnonhallintaa varten jatkuvat viikoilla 25 ja 26.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
14.6.2024

Joroisen sähköaseman saneeraus jatkuu kesän aikana

Savon Voima Verkko jatkaa Joroisen sähköaseman saneerausta ja modernisoi sähköaseman keskijännitekojeistoa sekä uusii 110 kV ensiölaitteita. Aseman suunniteltu valmistuminen on 1.11.2024.
Lue lisää

Ajankohtaista, Häiriöt,
14.6.2024

Ukkonen aiheutti sähkökatkon Iisalmessa

Ukkonen aiheutti Iisalmen kaupunkialueen eteläosan Marjahaan, Kangaslammen ja Paloisvuoren alueilla sähkökatkon 6.6.2024 klo 00.09 alkaen. Sähköt saatiin palautettua viimeisiin sähköttömiin kohteisiin klo 01.55.
Lue lisää

Ajankohtaista,
6.6.2024

Maalämpö- ja hybridijärjestelmät suurissa kohteissa: Haasteet ja parhaat käytännöt

Onnistuneen lämmitysratkaisun kannalta on tärkeää, että suunnittelun ja ylläpidon ketju on saumaton ja eri näkökulmat otetaan huomioon ennen toteutusta. Näin on erityisesti hybridikohteissa, joissa käytetään sekä lämpöpumppuja että kaukolämpöä.
Lue lisää

Blogi, Kaukolämpö,
5.6.2024

Etsimme prosessi- ja polttoaineanalyytikkoa Joensuun voimalaitoksen laboratorioon

Suoritamme omassa laboratoriossamme voimalaitoksen toiminnan kannalta tärkeitä vesikemia- ja polttoaineanalyyseja muun muassa varmistaaksemme tuotannossamme käytettävän veden ja voimalaitoksessamme poltettavan biopolttoaineen laadun.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
3.6.2024