Savon Voima Oyj lisää varavoimaa Joensuussa

Julkaistu 27.11.2023

Savon Voima Oyj on investoinut Joensuun alueen lämmöntuotantoon uuden sähkön varavoimakoneen vuoden 2023 aikana.

Varavoimakoneen tuella varmistetaan alueellista kaukolämmöntuotantoa sähkönjakelun häiriötilanteissa. Varavoimayksikkö on omiaan turvaamaan myös kriittisten kohteiden lämmönjakelua.

– Investointi on ensimmäinen Savon Voiman varavoimakoneinvestointi Joensuun kaukolämpöverkon alueelle, mutta ei ensimmäinen koko Savon Voiman vaikutusalueella. Olemme investoineet Savon alueella jo aiemmin kaukolämpöverkkojemme lämmöntuotannon varavoimaan, ja sähkönjakelun häiriötilanteisiin varautuminen on yksi varautumisemme kulmakivistä. Nyt myös Joensuussa on omistuksemme myötä ryhdytty viemään tätä varautumistyötä eteenpäin, Savon Voiman tuotantopäällikkö Kari Anttonen kertoo.

Anttonen muistuttaa, että asiakkaiden tulee toki varautua sähkönjakelun häiriötilanteisiin omilla varavoimajärjestelmillään, jotta Savon Voiman tuottamaa lämpöä voi ottaa vastaan. Asiakkaan varavoiman tarve kaukolämmön vastaanottamiseen on kuitenkin merkittävästi pienempi, kuin tilanteessa, jossa asiakkaalla on oma kiinteistökohtainen lämmitysjärjestelmä, kuten esimerkiksi lämpöpumppu.

Joensuun lämmöntuotantoon nyt tehty varavoimainvestointi turvaa alueen asiakkaiden lämmönsaantia mahdollisissa sähkönjakelun häiriötilanteissa. Investoinnin suuruus oli 256 000 euroa.

Lisätietoa:

Kari Anttonen
Tuotantopäällikkö, Savon Voima Oyj
P. 044 723 7562
kari.anttonen(at)savonvoima.fi

Mitä uutta?

Asiakaspalvelun aukioloajat viikolla 10

Savon Voiman ja Kuopion Energian yhteinen asiakaspalvelupiste on suljettuna viikolla 10.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakaspalvelu,
21.2.2024

Viikonlopulle ennustettu rankka lumisade nostaa sähkökatkojen riskiä toimialueellamme

Perjantai-iltana ja lauantaina Savon Voima Verkon alueelle saapuva rankka lumisade voi aiheuttaa sähkökatkoja koko jakelualueella. Pyydämme asiakkaitamme varautumaan.
Lue lisää

Ajankohtaista, Verkossa,
16.2.2024

Uusien mittarien myötä kulutusta voi seurata Väpissä aiempaa reaaliaikaisemmin

Aidon 7000-sarjan sähkömittarien lähettämä kulutusmittausdata on nyt luettavissa Väppi-sovelluksessa 1–3 tunnin viiveellä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö,
12.2.2024

Kaukon päivä tulee jälleen – tervetuloa polskimaan ilmaiseksi!

Kutsumme kaiken ikäiset uintimaisterit polskimaan maksutta kuuteen alueemme uimahalliin sunnuntaina 3.3.2024.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
12.2.2024

Kuopion Energian ja Savon Voiman Tutustu ja tienaa –kesäharjoitteluohjelma tarjoaa kesätöitä alaikäisille

Energia-alan houkuttelevuus on ollut matalalla viime vuosina nuorten keskuudessa, minkä vuoksi Kuopion Energia ja Savon Voima järjestävät tänä kesänä yhdessä nuorille suunnatun Tutustu ja tienaa –kesäharjoitteluohjelma.
Lue lisää

Ajankohtaista,
9.2.2024

Energia-ala tutuksi – hae 2 viikon harjoittelujaksolle nyt!

Me Savon Voimalla ja Kuopion Energialla etsimme nyt reippaita 15–17-vuotiaita peruskoululaisia ja lukiolaisia tutustumaan energia-alan monipuolisiin työtehtäviin!
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
9.2.2024