Savon Voiman kaukolämpöhinnastoon maltillinen muutos vuoden vaihteessa

Julkaistu 14.11.2023

Savon Voiman kaukolämpöhinnat korottuvat vuoden vaihteessa maltillisesti. Hinnoittelun muutoksella vastataan yleiseen inflaation nousuun ja kasvaneisiin polttoainekustannuksiin. Hinnankorotus kohdistuu energia- ja tehomaksuun nostaen kaukolämmön kokonaiskustannuksia 6 % sekä kuluttaja- että yritysasiakkailla. Esimerkiksi 60 neliön kerrostalohuoneistossa kuukausilasku nousee keskimäärin 3 euroa kuukaudessa.

— Hinnankorotusten taustalla vaikuttavat kiinteitä kuluja kasvattaneet yleinen inflaation nousu sekä kasvaneet energian ja polttoaineiden kustannukset. Nämä ovat yhteisvaikutuksellaan aiheuttaneet merkittäviä kuluja sekä kaukolämmöntuotantoon että jakeluun. Savon Voiman tavoitteena on minimoida asiakkaille koituvaa kustannusvaikutusta ja nyt tehtävä korotus on yleisen inflaatiotason mukainen, kertoo Savon Voiman kaukolämmön ja tuotannon liiketoimintajohtaja Juha Räsänen.

Savon Voiman asiakkaille aiheutuvat kustannusten nostot ovat kuitenkin yleiseen hinnankorotuspaineeseen verraten lieviä, ja niiden avulla Savon Voima pystyy ylläpitämään toimitusvarmuudeltaan ensiluokkaista kaukolämpöpalvelua sekä kehittämään lämmöntuotantoaan asetettujen hiilineutraalisuustavoitteiden mukaisesti.

Vuoden alusta voimaan astuvat korotetut hinnat koskevat kaikkia Savon Voiman kaukolämpöverkkoja ja niiden asiakaita.

Lataa vuoden 2024 kaukolämpöhinnasto tästä

Lisätietoja:
Juha Räsänen
Liiketoimintajohtaja
JuhaP.Rasanen@savonvoima.fi

Mitä uutta?

Savon Voima Oyj lisää varavoimaa Joensuussa

Savon Voima Oyj on investoinut Joensuun alueen lämmöntuotantoon uuden sähkön varavoimakoneen vuoden 2023 aikana.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
27.11.2023

Savon Voima toimittaa PeeÄssälle lämmön ja jäähdytyksen Tahkolla

Savon Voima Oyj ja Osuuskauppa PeeÄssä ovat sopineet Break Sokos Hotel Tahkon uudisosan lämmittämisestä ja viilentämisestä lämpöpumpputeknologian ja kaukolämmön yhdistelmällä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
15.11.2023

Savon Voima mukana Itä-Suomen Taloyhtiöpäivillä Kuopiossa ja Joensuussa

Savon Voima on mukana Kuopion musiikkikeskuksella 20.11. ja Joensuussa Tiedepuistossa 21.11. järjestettävillä Itä-Suomen Taloyhtiöpäivillä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
9.11.2023

Sähköllä haetaan kustannussäästöjä kaukolämmöntuotantoon Joensuussa

Savon Voiman Joensuun CHP-voimalaitoksen erillinen sähkökattila tarjoaa mahdollisuuden hyödyntää edullista markkinasähköä kaukolämmöntuotantoon.
Lue lisää

Ajankohtaista, Blogi, Kaukolämpö,
13.10.2023

Iisalmen voimalaitoksella käyttöönotetaan uudet polttoaineenkäsittely- ja näytteenottolaitokset

Savon Voiman Iisalmen Parkatin voimalaitoksella tehdyt mittavat investoinnit kiinteän polttoaineenkäsittelyyn ja -näytteenottoon liittyen ovat edenneet käyttöönottovaiheeseen.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
28.9.2023

Väppi-sovellusta kehitetään asiakasnäkökulmasta

Savon Voiman, Väreen sekä Kuopion Energian yhdessä asiakkailleen tarjoama Väppi-energiasovellus on jatkuvasti kehittyvä asiakasrajapinta.
Lue lisää

Blogi, Kaukolämpö, Sähkö,
15.9.2023