Savon Voiman kaukolämpöhinnastoon maltillinen muutos vuoden vaihteessa

Julkaistu 14.11.2023

Savon Voiman kaukolämpöhinnat korottuvat vuoden vaihteessa maltillisesti. Hinnoittelun muutoksella vastataan yleiseen inflaation nousuun ja kasvaneisiin polttoainekustannuksiin. Hinnankorotus kohdistuu energia- ja tehomaksuun nostaen kaukolämmön kokonaiskustannuksia 6 % sekä kuluttaja- että yritysasiakkailla. Esimerkiksi 60 neliön kerrostalohuoneistossa kuukausilasku nousee keskimäärin 3 euroa kuukaudessa.

— Hinnankorotusten taustalla vaikuttavat kiinteitä kuluja kasvattaneet yleinen inflaation nousu sekä kasvaneet energian ja polttoaineiden kustannukset. Nämä ovat yhteisvaikutuksellaan aiheuttaneet merkittäviä kuluja sekä kaukolämmöntuotantoon että jakeluun. Savon Voiman tavoitteena on minimoida asiakkaille koituvaa kustannusvaikutusta ja nyt tehtävä korotus on yleisen inflaatiotason mukainen, kertoo Savon Voiman kaukolämmön ja tuotannon liiketoimintajohtaja Juha Räsänen.

Savon Voiman asiakkaille aiheutuvat kustannusten nostot ovat kuitenkin yleiseen hinnankorotuspaineeseen verraten lieviä, ja niiden avulla Savon Voima pystyy ylläpitämään toimitusvarmuudeltaan ensiluokkaista kaukolämpöpalvelua sekä kehittämään lämmöntuotantoaan asetettujen hiilineutraalisuustavoitteiden mukaisesti.

Vuoden alusta voimaan astuvat korotetut hinnat koskevat kaikkia Savon Voiman kaukolämpöverkkoja ja niiden asiakaita.

Lataa vuoden 2024 kaukolämpöhinnasto tästä

Lisätietoja:
Juha Räsänen
Liiketoimintajohtaja
JuhaP.Rasanen@savonvoima.fi

Mitä uutta?

Asunto Oy Vuorelan Välke hyödyntää maa- ja kaukolämpöä

Siilinjärvelle vuonna 2023 valmistunut taloyhtiö Asunto Oy Vuorelan Välke lämpenee Savon Voiman palveluna toteuttamalla maalämmön sekä kaukolämmön hybridijärjestelmällä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakaspalvelu, Kaukolämpö,
14.5.2024

Pieksämäki luistelee Savon Voiman jäähdyttämällä jäällä

Pieksämäen jäähalli käyttää toiminnassaan energiatehokasta tapaa tuottaa hallin jäähdytys ja lämmitys hyödyntämällä Savon Voiman kaukolämpöä sekä hankkimalla jäähdytykseen tarkoitetun lämpöpumppulaitteiston palveluna Savon Voimalta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat, Kaukolämpö,
3.4.2024

Kaukolämpö skaalautuu yrityksen kasvun mukana

Pieksämäen Naarajärvellä sijaitseva raskaan kuljetuskaluston päälirakenteita valmistava Piako Oy on laajentanut toimintaansa voimakkaasti viime vuosina. Kasvua tukemaan yritys tarvitsi helposti skaalautuvan sekä kustannustehokkaan Savon Voiman kaukolämmön.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat, Kaukolämpö,
26.3.2024

Kaukon päivä tulee jälleen – tervetuloa polskimaan ilmaiseksi!

Kutsumme kaiken ikäiset uintimaisterit polskimaan maksutta kuuteen alueemme uimahalliin sunnuntaina 3.3.2024.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
12.2.2024

Optimointi pienentää päästöjä ja säästää energiaa

Valmet Technologies Oy:n Juankosken viiratehtaalla toteutettiin lämmitysjärjestelmän optimointi osana koko Juankosken kaukolämpöverkoston optimointia, jota Savon Voima teki yhdessä Savonia Ammattikorkeakoulun kanssa.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
9.2.2024

Savon Voiman toimialueella kaukolämpöä tuotettiin viime vuonna Suomen keskiarvoa vähemmillä päästöillä

Vuonna 2023 Savon Voiman kaukolämmön ominaispäästökerroin, eli päästöjen määrä suhteessa myytyyn energiayksikköön oli 74 gCO2/kWh. Koko Suomen kaukolämmön tuotannon ominaispäästökerroin vuonna 2023 oli 83 gCO2/kWh. Niin Savon Voiman kuin koko Suomen kaukolämmön päästöt ovat vähentyneet voimakkaasti viime vuodet.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
2.2.2024