Tule vaikuttamaan tulevaisuuden sähköverkon kehittämiseen – anna palautetta kehittämissuunnitelmaan

Julkaistu 30.4.2024

Verkkoyhtiöt ovat vuodesta 2014 asti toimittaneet Energiavirastolle jakeluverkon kehittämissuunnitelman ja tämän vuoden kehittämissuunnitelman päivityksen yhteydessä kuulemme asiakkaiden mielipiteitä laajemmin osana verkon kehittämistä. Pitkäjänteinen työ investointien ja kunnossapidon suhteen on parantanut toimitusvarmuutta. Investointiohjelmat jatkuvat suunnitelman mukaisesti ja pääpaino siirtyy jatkossa yhä voimakkaammin haja-asutusalueille. Painopisteen siirtyminen haastaa meitä kehittämään edelleen kustannustehokkaita keinoja toimitusvarmuushankkeiden toteuttamiseen.

Kehittämissuunnitelmassa otetaan kantaa toimintaympäristön muutoksiin pitkällä aikavälillä. Puhdas siirtymä etenee voimakkaasti ja verkkoyhtiöllä on merkittävä rooli tulevaisuuden hiilineutraalin yhteiskunnan mahdollistajana.

Kehittämissuunnitelman keskiössä ovat toimitusvarmuuden kehittäminen kustannustehokkaasti, siirtokapasiteetin ja huoltovarmuuden kehittäminen sekä uuden kulutuksen ja tuotannon liittämisen mahdollistaminen. Laajojen investointihankkeiden lisäksi parannamme toimitusvarmuutta muun muassa automaatiota lisäämällä sekä kunnossapitoon ja raivaukseen perustuvilla toimenpiteillä. Arvioimme samalla, miten tulevaisuudessa esimerkiksi joustopalvelut voisivat olla vaihtoehto perinteisille verkon vahvistamistoimenpiteille.

Arvioimme Savon Voima Verkon alueellista kehitystä jatkossa tarkasti, jotta pystymme huomioimaan verkkoon kohdistuvissa toimenpiteissä taantuvien ja kehittyvien alueiden erilaiset ratkaisut. Verkkoalue onkin jaettu erilaisiin kehittämisvyöhykkeisiin, joille on tehty elinkaarikustannuslaskelmat sopivimman ja kustannustehokkaimman verkkoratkaisun löytämiseksi.

Anna meille palautetta

Avasimme sivuston, jonka kautta asiakkaamme pääsevät tutustumaan kehittämissuunnitelmaamme. Tule mukaan vaikuttamaan tulevaisuuden verkon kehittämiseen ja anna palautetta kanavan kautta viimeistään 2.6.2024 mennessä!

Lisätietoa:

Jani Viljakainen
Omaisuudenhallintapäällikkö, Savon Voima Verkko Oy
P. 044 723 7278
jani.viljakainen(at)savonvoima.fi

Mitä uutta?

Asunto Oy Vuorelan Välke hyödyntää maa- ja kaukolämpöä

Siilinjärvelle vuonna 2023 valmistunut taloyhtiö Asunto Oy Vuorelan Välke lämpenee Savon Voiman palveluna toteuttamalla maalämmön sekä kaukolämmön hybridijärjestelmällä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakaspalvelu, Kaukolämpö,
14.5.2024

Säävarmaa sähköverkkoa valmistui Karttulan ja Pihkainmäen alueelle

Verkkoa on muutettu säävarmaksi verkostostrategian mukaisesti. Vanhaa verkkoa on kaapeloitu ja ilmajohdot on rakennettu teiden varsille.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
6.5.2024

Lapinlahden Hyvä Eväs pitää grillin kuumana läpi kesän

Lapinlahdella 5-tien varressa maamerkiksi muodostunut grilli Hyvä Eväs on toiminut Salonsalmen levähdysalueella vuodesta 2005 saakka.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat, Sähkö,
1.5.2024

Asiakaspalvelun aukioloajat vapun ja helatorstain aikaan

Savon Voiman ja Kuopion Energian yhteinen asiakaspalvelupiste on suljettuna 9.–10.5. Myös puhelinpalvelussa on poikkeusaikataulu.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakaspalvelu,
30.4.2024

Vesannolla suoritetaan verkon tarkastusta dronella

Savon Voima Verkko Oy sekä Insplan Oy pilotoivat dronella tehtävää akustista verkon tarkastusta Vesannolla.
Lue lisää

Ajankohtaista,
29.4.2024

Etsimme motivoitunutta ja aikaansaavaa verkostoanalyytikkoa sähköverkkoliiketoimintaamme

Tehtäviisi kuuluu datan käsittelyä ja analysointia sekä johtopäätösten, toimenpiteiden ja suositusten tekemistä. Tuot esiin uusia tapoja hyödyntää ja visualisoida dataa.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
25.4.2024