Iisalmen voimalaitoksella käyttöönotetaan uudet polttoaineenkäsittely- ja näytteenottolaitokset

Julkaistu 28.9.2023

Savon Voiman Iisalmen Parkatin voimalaitoksella tehdyt mittavat investoinnit kiinteän polttoaineenkäsittelyyn ja -näytteenottoon liittyen ovat edenneet käyttöönottovaiheeseen.

Savon Voiman Iisalmen Parkatin voimalaitoksella tehdyt mittavat investoinnit kiinteän polttoaineenkäsittelyyn ja -näytteenottoon liittyen ovat edenneet käyttöönottovaiheeseen. Raumalaisen BMH Technology Oy:n toimittaman polttoaineenvastaanottolaitteiston osalta menossa ovat koekäytöt ja testaukset polttoaineen kanssa. Uusi nopeampi polttoaineen vastaanotto lisää tehokkuutta ja vähentää lisäksi rekkojen tyhjäkäyntiaikaa laitoksella, kun kuormat saadaan purettua nopeammin.

Polttoaineenvastaanottoon liittyen Parkatin voimalaitokselle on hankittu myös automaattisesti toimiva näytteenottorobotti Kajaanissa toimivalta Prometec Tools Oy:ltä. Robotti nopeuttaa ja tehostaa polttoaineen näytteenottoa merkittävästi. Uuden laitteiston myötä polttoainenäytteet ovat edustavampia sekä tarkempia, jolloin polttoaineen energiasisällön mittaaminen on myös tarkempaa. Vastaava automaattinen näytteenottolaitteisto on ollut käytössä jo Savon Voiman Joensuun voimalaitoksella, ja siitä on saatu hyviä kokemuksia.

Investointien rakentamisessa Savon Voimalle maarakentamisen osuuden toimitti Savon Laaturakennus Oy, joka toimi työmaiden päätoteuttajana projektien loppuun asti.

Lopullisesti molemmat laitteistot tullaan käynnistämään sopimuksen mukaisessa aikataulussa loka-marraskuun vaihteessa. Investointien arvo on ollut yhteensä noin 6,5 miljoonaa euroa.

Iisalmen polttoaineenkäsittelyyn kohdennetut investoinnit tukevat Savon Voiman strategiaa olla hiilineutraali energiantuottaja vuoteen 2030 mennessä. Lisäksi ne parantavat Iisalmen voimalaitoksen huoltovarmuutta ja työturvallisuutta.

Lisätietoa:

Aki Rantonen, projektipäällikkö, energiantuotanto, Savon Voima Oyj
p. 044 723 7636
Aki.Rantonen(at)savonvoima.fi

Mitä uutta?

Asunto Oy Vuorelan Välke hyödyntää maa- ja kaukolämpöä

Siilinjärvelle vuonna 2023 valmistunut taloyhtiö Asunto Oy Vuorelan Välke lämpenee Savon Voiman palveluna toteuttamalla maalämmön sekä kaukolämmön hybridijärjestelmällä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakaspalvelu, Kaukolämpö,
14.5.2024

Säävarmaa sähköverkkoa valmistui Karttulan ja Pihkainmäen alueelle

Verkkoa on muutettu säävarmaksi verkostostrategian mukaisesti. Vanhaa verkkoa on kaapeloitu ja ilmajohdot on rakennettu teiden varsille.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
6.5.2024

Lapinlahden Hyvä Eväs pitää grillin kuumana läpi kesän

Lapinlahdella 5-tien varressa maamerkiksi muodostunut grilli Hyvä Eväs on toiminut Salonsalmen levähdysalueella vuodesta 2005 saakka.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat, Sähkö,
1.5.2024

Tule vaikuttamaan tulevaisuuden sähköverkon kehittämiseen – anna palautetta kehittämissuunnitelmaan

Avasimme sivuston, jonka kautta asiakkaat pääsevät tutustumaan sähköverkon kehityssuunnitelmaan. Tule mukaan vaikuttamaan tulevaisuuden verkon kehittämiseen ja anna palautetta 2.6.2024 mennessä!
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
30.4.2024

Asiakaspalvelun aukioloajat vapun ja helatorstain aikaan

Savon Voiman ja Kuopion Energian yhteinen asiakaspalvelupiste on suljettuna 9.–10.5. Myös puhelinpalvelussa on poikkeusaikataulu.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakaspalvelu,
30.4.2024

Vesannolla suoritetaan verkon tarkastusta dronella

Savon Voima Verkko Oy sekä Insplan Oy pilotoivat dronella tehtävää akustista verkon tarkastusta Vesannolla.
Lue lisää

Ajankohtaista,
29.4.2024