Iisalmen voimalaitoksella käyttöönotetaan uudet polttoaineenkäsittely- ja näytteenottolaitokset

Julkaistu 28.9.2023

Savon Voiman Iisalmen Parkatin voimalaitoksella tehdyt mittavat investoinnit kiinteän polttoaineenkäsittelyyn ja -näytteenottoon liittyen ovat edenneet käyttöönottovaiheeseen.

Savon Voiman Iisalmen Parkatin voimalaitoksella tehdyt mittavat investoinnit kiinteän polttoaineenkäsittelyyn ja -näytteenottoon liittyen ovat edenneet käyttöönottovaiheeseen. Raumalaisen BMH Technology Oy:n toimittaman polttoaineenvastaanottolaitteiston osalta menossa ovat koekäytöt ja testaukset polttoaineen kanssa. Uusi nopeampi polttoaineen vastaanotto lisää tehokkuutta ja vähentää lisäksi rekkojen tyhjäkäyntiaikaa laitoksella, kun kuormat saadaan purettua nopeammin.

Polttoaineenvastaanottoon liittyen Parkatin voimalaitokselle on hankittu myös automaattisesti toimiva näytteenottorobotti Kajaanissa toimivalta Prometec Tools Oy:ltä. Robotti nopeuttaa ja tehostaa polttoaineen näytteenottoa merkittävästi. Uuden laitteiston myötä polttoainenäytteet ovat edustavampia sekä tarkempia, jolloin polttoaineen energiasisällön mittaaminen on myös tarkempaa. Vastaava automaattinen näytteenottolaitteisto on ollut käytössä jo Savon Voiman Joensuun voimalaitoksella, ja siitä on saatu hyviä kokemuksia.

Investointien rakentamisessa Savon Voimalle maarakentamisen osuuden toimitti Savon Laaturakennus Oy, joka toimi työmaiden päätoteuttajana projektien loppuun asti.

Lopullisesti molemmat laitteistot tullaan käynnistämään sopimuksen mukaisessa aikataulussa loka-marraskuun vaihteessa. Investointien arvo on ollut yhteensä noin 6,5 miljoonaa euroa.

Iisalmen polttoaineenkäsittelyyn kohdennetut investoinnit tukevat Savon Voiman strategiaa olla hiilineutraali energiantuottaja vuoteen 2030 mennessä. Lisäksi ne parantavat Iisalmen voimalaitoksen huoltovarmuutta ja työturvallisuutta.

Lisätietoa:

Aki Rantonen, projektipäällikkö, energiantuotanto, Savon Voima Oyj
p. 044 723 7636
Aki.Rantonen(at)savonvoima.fi

Mitä uutta?

Juha Räsänen Savon Voiman uudeksi toimitusjohtajaksi joulukuun alusta alkaen

Savon Voima Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön toimitusjohtajaksi DI Juha Räsäsen 1.12.2023 alkaen. Juha Räsänen on toiminut vuodesta 2019 alkaen Savon Voiman energiantuotannon ja kaukolämmön liiketoimintajohtajana.
Lue lisää

Ajankohtaista,
30.11.2023

Savon Voima Oyj lisää varavoimaa Joensuussa

Savon Voima Oyj on investoinut Joensuun alueen lämmöntuotantoon uuden sähkön varavoimakoneen vuoden 2023 aikana.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
27.11.2023

Joensuun voimalaitoksen alueella muurattiin biohiilitehtaan peruskivi

Joensuun Iiksenvaaralle on rakentumassa moderni energiayhteisö, johon kuuluvat muun muassa Savon Voiman CHP-voimalaitos ja rakenteilla oleva Taalerin omistama Joensuu Biocoalin Euroopan suurin teollisen mittaluokan torrefioidun biomassan tuotantolaitos. Torstaina 23.11.2023 juhlistettiin projektin etenemistä peruskiven muurauksella.
Lue lisää

Ajankohtaista, Ympäristö,
24.11.2023

Sähkönmyyntiyhtiö Väre kasvaa – 80 000 asiakasta siirtymässä Väreelle

Kymenlaakson Sähkön sähkönmyynnin asiakkaat siirtyvät energiapalveluyhtiö Väre Oy:n asiakkaiksi 1.1.2024 alkaen.
Lue lisää

Ajankohtaista,
21.11.2023

Savon Voima toimittaa PeeÄssälle lämmön ja jäähdytyksen Tahkolla

Savon Voima Oyj ja Osuuskauppa PeeÄssä ovat sopineet Break Sokos Hotel Tahkon uudisosan lämmittämisestä ja viilentämisestä lämpöpumpputeknologian ja kaukolämmön yhdistelmällä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
15.11.2023

Savon Voiman kaukolämpöhinnastoon maltillinen muutos vuoden vaihteessa

Savon Voiman kaukolämpöhinnat korottuvat vuoden vaihteessa maltillisesti. Hinnoittelun muutoksella vastataan yleiseen inflaation nousuun ja kasvaneisiin polttoainekustannuksiin.
Lue lisää

Ajankohtaista, Hinnat ja ehdot,
14.11.2023