Sisäisillä auditoinneilla kehitetään toimintaa ja ylläpidetään laatua

Julkaistu 7.12.2023

Savon Voima sai ympäristösertifikaatin (ISO 14001) vuonna 2022. Sen myötä toiminnan arvioimisen työkalupakkiin tuli uusi väline, sisäinen auditointi. Auditointi on järjestelmällinen selvitys siitä, onko yrityksen toiminta sille asetettujen vaatimusten ja odotusten mukaista. Auditoinnit myös palvelevat toiminnan jatkuvaa parantamista. Niissä löydetään hyviä käytäntöjä jaettavaksi ja toisaalta kehityskohteita korjattavaksi. Lisäksi auditoinnit auttavat lisäämään ympäristötietoisuutta.

Nimensä mukaisesti sisäisissä auditoinneissa auditoija on oman talon väkeä. Ne ovat hyvää valmistautumista sertifiointilaitoksen tekemään vuotuiseen ulkoiseen auditointiin, jossa arvioidaan toiminnan standardinmukaisuus ja sertifikaatin voimassaolon jatkuminen.

Savon Voiman ympäristösertifikaatti kattaa sekä sähköverkon että lämmön- ja sähköntuotannon, joten myös sisäiset auditoinnit kohdistuvat koko toimintaan. Sisäisiä auditointeja tehdään sähköasemilla ja tuotantolaitoksissa. Lisäksi auditoidaan varsinaista hallintajärjestelmää, joka sisältää muun muassa dokumentaation. Tällöin tutkitaan vaikkapa ympäristöpolitiikkaa, toiminnan suunnittelua tai resursseja.

– Parasta auditoinneissa on kuulla ammattilaisten kertovan töistään ja näkemyksistään, innostuneesti ja ammattiylpeydellä. Parhaimmillaan auditoinnissa oppivat niin auditoija kuin auditoinnin kohteena oleva henkilö. Toimintatapojen kehittäminen yhdessä niin, että ympäristö huomioidaan entistä paremmin ja riskit pienenevät, on auditointien palkitsevinta antia, kertoo auditointeja pari vuotta Savon Voimalla tehnyt ympäristöasiantuntija Kati Nuutinen.

Kuluvana vuonna Savon Voimalla on sisäisesti auditoitu reilut kaksikymmentä lämpö- ja voimalaitosta, kymmenkunta sähköasemaa, muutama vesivoimala ja kaukolämpötyömaa. Tämän vuoden havaintojen perusteella laitoksilla on edistetty muun muassa öljyvahinkojen torjuntaa ja kemikaaliturvallisuutta erilaisilla varautumiskeinoilla, ympäristövahinkojen ennaltaehkäisemiseksi.

Lisätietoa:

Kati Nuutinen
Ympäristöasiantuntija, Savon Voima Oyj
P. 050 575 6593
kati.nuutinen(at)savonvoima.fi

Mitä uutta?

Asiakaspalvelun aukioloajat viikolla 10

Savon Voiman ja Kuopion Energian yhteinen asiakaspalvelupiste on suljettuna viikolla 10.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakaspalvelu,
21.2.2024

Viikonlopulle ennustettu rankka lumisade nostaa sähkökatkojen riskiä toimialueellamme

Perjantai-iltana ja lauantaina Savon Voima Verkon alueelle saapuva rankka lumisade voi aiheuttaa sähkökatkoja koko jakelualueella. Pyydämme asiakkaitamme varautumaan.
Lue lisää

Ajankohtaista, Verkossa,
16.2.2024

Uusien mittarien myötä kulutusta voi seurata Väpissä aiempaa reaaliaikaisemmin

Aidon 7000-sarjan sähkömittarien lähettämä kulutusmittausdata on nyt luettavissa Väppi-sovelluksessa 1–3 tunnin viiveellä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö,
12.2.2024

Kaukon päivä tulee jälleen – tervetuloa polskimaan ilmaiseksi!

Kutsumme kaiken ikäiset uintimaisterit polskimaan maksutta kuuteen alueemme uimahalliin sunnuntaina 3.3.2024.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
12.2.2024

Kuopion Energian ja Savon Voiman Tutustu ja tienaa –kesäharjoitteluohjelma tarjoaa kesätöitä alaikäisille

Energia-alan houkuttelevuus on ollut matalalla viime vuosina nuorten keskuudessa, minkä vuoksi Kuopion Energia ja Savon Voima järjestävät tänä kesänä yhdessä nuorille suunnatun Tutustu ja tienaa –kesäharjoitteluohjelma.
Lue lisää

Ajankohtaista,
9.2.2024

Energia-ala tutuksi – hae 2 viikon harjoittelujaksolle nyt!

Me Savon Voimalla ja Kuopion Energialla etsimme nyt reippaita 15–17-vuotiaita peruskoululaisia ja lukiolaisia tutustumaan energia-alan monipuolisiin työtehtäviin!
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
9.2.2024