Sähköasemasaneerauksesta johtuvat jakeluverkon poikkeusjärjestelyt lisäävät sähkökatkoherkkyyttä Pielaveden kunnan alueella elo–syyskuussa

Julkaistu 1.8.2023

Savon Voima Verkko saneeraa parhaillaan Pielaveden sähköasemaa. Aseman saneerauksen yhteydessä sähköverkko Pielaveden kunnan alueella asetetaan 14.8. alkaen varasyöttöjen varaan, mikä lisää sähkökatkoherkkyyttä. Tavallisesta poikkeavat jakeluverkon järjestelyt kestävät arviolta neljä viikkoa.

Työt ovat etenemässä elokuun puolivälissä Pielaveden sähköaseman saneerauksessa vaiheeseen, jossa vanha 110 kilovoltin muuntajakenttä poistuu käytöstä ja uusi kytkemörakennus uusine kenttineen otetaan käyttöön. Näiden töiden arvioidaan kestävän kuukauden ajan syyskuun puoleenväliin saakka.

– Teemme jakeluverkossa järjestelyjä uuden aseman liittämiseksi jakeluverkkoon. Elokuun puolestavälistä syyskuun puoleenväliin Pielaveden kunnan alueen sähkönjakelu on naapurikunnista tulevien varasyöttöjen varassa ja näin riskit sähkökatkojen todennäköisyyksille ovat suuremmat, kertoo palveluvastaava Timo Kiiski ja kehottaa, – sähkönjakelun kannalta kriittisissä kohteissa kannattaa nyt tarkistaa varavoimakoneiden toiminta.

Saneerauskokonaisuudessa kehitetään laajemminkin Pielaveden alueen sähköverkkoa, mikä parantaa sähkön toimitusvarmuutta ja vähentää sähkökatkojen määrää tulevaisuudessa.

Sähköaseman rakentaminen on aikataulussaan, mutta epävarmuuksia aiheuttaa erilaisten komponenttien toimitusongelmat, jotka viivästyttävät muun muassa uuden päämuuntajan toimitusta myöhemmälle syksylle. Tavoitteena on, että sähköaseman ja sähköverkon saneeraukset valmistuvat vuoden loppuun mennessä.

Lisätietoa:

Timo Kiiski
Palveluvastaava, sähköverkon käyttö
p. 044 723 7473
timo.kiiski(at)savonvoima.fi

Mitä uutta?

Säävarmaa sähköverkkoa valmistui Karttulan ja Pihkainmäen alueelle

Verkkoa on muutettu säävarmaksi verkostostrategian mukaisesti. Vanhaa verkkoa on kaapeloitu ja ilmajohdot on rakennettu teiden varsille.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
6.5.2024

Lapinlahden Hyvä Eväs pitää grillin kuumana läpi kesän

Lapinlahdella 5-tien varressa maamerkiksi muodostunut grilli Hyvä Eväs on toiminut Salonsalmen levähdysalueella vuodesta 2005 saakka.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat, Sähkö,
1.5.2024

Tule vaikuttamaan tulevaisuuden sähköverkon kehittämiseen – anna palautetta kehittämissuunnitelmaan

Avasimme sivuston, jonka kautta asiakkaat pääsevät tutustumaan sähköverkon kehityssuunnitelmaan. Tule mukaan vaikuttamaan tulevaisuuden verkon kehittämiseen ja anna palautetta 2.6.2024 mennessä!
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
30.4.2024

Savon Voima satsaa vesivoiman optimoinnin ja säätökyvyn kehitykseen

Savon Voima on satsannut viime aikoina energiantuotannon optimoinnin kehitykseen. Tehdyt kehitystoimenpiteet auttavat Savon Voiman sähköntuotantoa vastaamaan energiajärjestelmän asettamiin kapasiteetti- ja säätötarpeisiin mahdollisimman kilpailukykyisesti sekä tehokkaasti.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Ympäristö,
7.3.2024

Uusien mittarien myötä kulutusta voi seurata Väpissä aiempaa reaaliaikaisemmin

Aidon 7000-sarjan sähkömittarien lähettämä kulutusmittausdata on nyt luettavissa Väppi-sovelluksessa 1–3 tunnin viiveellä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö,
12.2.2024

Sähköverkon automaattinen jälleenkytkentäaika pitenee

Savon Voima Verkko Oy on pidentänyt automaattisten jälleenkytkentöjen kestoa asiakkaille koituvien haittavaikutuksien vähentämiseksi.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
19.1.2024