Savon Voima Verkko nykyaikaistaa sähkön mittauspalvelun ja mittalaitteet

Julkaistu 14.10.2022

Savon Voima Verkko Oy ja Enerim Oy ovat sopineet yhteistyöstä, joka kattaa laajat mittauspalvelut sekä noin 117 000 mittalaitteen toimituksen. Uudistuksen myötä muun muassa sähkönmittaus, sähköverkon joustotoiminnallisuudet ja pienjänniteverkon vianhallinta kehittyvät. Mittausuudistus näyttäytyy erityisesti nopeampana sähkönmittaustietojen toimituksena asiakkaidemme omaan Väppi-sovellukseen. Mittalaitetoimittajana on Enerimin kumppani Sagemcom.

Asiakkaat saavat reaaliaikaisempaa dataa sähkönkulutuksestaan

Uusien mittalaitteiden avulla kyetään jatkossa tuottamaan reaaliaikaisempaa dataa asiakkaiden sähkönkulutuksesta nopeimmillaan 15 minuutin viiveellä.

– Kun sähkömittauksen tuottama data on nopeammin asiakkaiden käytössä, on esimerkiksi energiansäästötoimenpiteiden teko ja niiden vaikutusten arviointi huomattavasti helpompaa yrityksissä ja kotitalouksissa, kertoo palveluvastaava Mikko Vähäsaari Savon Voima Verkolta.

Mittalaiteuudistuksella rakennetaan pohjaa laajempiin kuormanohjauspalveluihin, joiden avulla asiakkaat voivat hyödyntää Väppi-sovelluksen avulla sähkön markkinahintaseurantaa ja ohjata sähkönkäyttöään halvimmille tunneille. Lisäominaisuutena mittauspalvelu-uudistus tuo laajemmat vianhallintaominaisuudet ja nykystandardin mukaisen sähkönlaadun automaattisen seurannan.

Savon Voima Verkko Oy ja Enerim Oy solmivat yhteistyösopimuksen perjantaina 14.10.2022. Kuvassa Savon Voima Verkon toimitusjohtaja Lauri Siltanen (vas.) ja Enerimin toimitusjohtaja Pentti Unkuri.

Pitkäaikainen yhteistyö mahdollistaa palveluiden ketterän kehittämisen

Enerim ja Savon Voima Verkko aloittivat yhteistyön vuonna 2018, joka on kattanut monipuolisesti mittauspalvelukokonaisuuteen liittyviä toimintoja.

– Vuosien varrella olemme kehittäneet ratkaisuja yhdessä eteenpäin ja on hienoa, että hankinnan myötä pääsemme jatkamaan hyvin sujunutta yhteistyötä ja kehitystä. Tällä kertaa lisämausteena tulee myös mittalaitteiden toimitukset ja paljon uutta toiminnallisuutta, Enerimin myyntipäällikkö Juha Kiukas hehkuttaa.

– Olemme tehneet yhdessä hyvää kehitystä nykyisten ratkaisujen kanssa ja tämän sopimuksen myötä pystymme laajentamaan yhteistyötämme erinomaisesti. Verkkoyhtiönä meille tärkeinä ajureina mittausuudistuksen kanssa oli tunnistaa asiakastarpeita ja hakea niihin ratkaisuja. Nyt tarjotulla ratkaisulla pystymme määrittelemään ja kehittämään yhtiömme sähkönmittausta, joustotoiminnallisuuksia ja pienjänniteverkon vianhallintaa tehokkaasti kohti omia tavoitteitamme. Näistä ratkaisuista informoimme lisää mahdollisimman pian, kertoo Vähäsaari.

Lisätietoa:

Mikko Vähäsaari
Palveluvastaava, Savon Voima Verkko Oy
p. 040 709 7517
mikko.vahasaari(at)savonvoima.fi

Juha Kiukas
Myyntipäällikkö, Enerim Oy
p. 044 425 4540
juha.kiukas(at)enerim.com

Savon Voima Oyj on monipuolisia energiapalveluita tarjoava energiakonserni ja Itä-Suomen tunnetuin energia-alan brändi. Tavoitteemme on olla kokonaan hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Savon Voima -konsernin muodostavat emoyhtiö Savon Voima Oyj ja sen tytäryhtiöt: Savon Voima Verkko Oy ja Savon Voima Joensuu Oy. Konsernin omistaa kokonaan Savon Energiaholding Oy, jonka omistajia ovat toimialueen 20 kuntaa. Konsernin liiketoimintaa ovat sähkönsiirto, sähköntuotanto ja kaukolämpö sekä energia-alan toimijoille tarjottavat asiakaspalvelut. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2021 noin 229 miljoonaa euroa ja henkilöstöä konsernissa on noin 210.

Savon Voima Verkko Oy vastaa yli 118 000 kotitalouden ja yrityksen sähkön verkkopalveluista Pohjois- ja Etelä-Savon sekä Keski-Suomen alueella. Sähköverkkoa yhtiöllä on yli 27 000 kilometriä, noin 230 metriä asiakasta kohden.

Enerim Oy on johtava energia-alan palveluyritys ja järjestelmätoimittaja. Yrityksessä yhdistyy laaja-alainen energia-alan asiantuntijuus ja tulevaisuuteen tähtäävä digitaalinen kehitystyö. Tehtävänä on yksinkertaistaa ja tehostaa asiakkaiden toimintoja energiamarkkinoilla sekä tarjota kestäviä ratkaisuja tulevaisuuden energiamarkkinoiden tarpeisiin.

Mitä uutta?

Hukkalämpö hyödyksi: Savon Voiman ja PKO:n pioneerityössä hukkalämpö siirretään takaisin kaukolämpöverkkoon

Sokos-Vaakuna-korttelin uusilla lämpöpumpuilla voidaan ensi kertaa siirtää hukkalämpöä Savon Voiman Joensuun kaukolämpöverkkoon. Vastaavaa ei ole aiemmin Joensuun yrityskentässä tehty.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat,
22.4.2024

Etsimme voimalaitosoperaattoreita Joensuun voimalaitokselle

Täydennämme käynnistyvän biohiilituotannon myötä Joensuun voimalaitoksen vuorovahvuutta rekrytoimalla voimalaitosoperaattoreita kolmivuorotyöhön.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
19.4.2024

Haemme teknistä palveluvastaavaa sähköverkkopalvelut-tiimiin

Etsimme liittymä- ja verkkopalvelutiimin toiminnasta vastaavaa asiakassuuntautunutta ja kokenutta teknistä asiantuntijaa Palvelukeskus-yksikköömme.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
18.4.2024

Sähköiset maksumuistutukset käyttöön laskutuksessa

Mikäli unohdat maksaa laskusi eräpäivään mennessä, saat maksumuistutuksen samassa sähköisessä kanavassa, johon olet alkuperäisen laskusi vastaanottanut. Sähköinen maksumuistutus on nopea sekä vaivaton tapa reagoida maksamattomaan laskuun.
Lue lisää

Ajankohtaista,
17.4.2024

Etsimme Savon Voimalle tuotantopäällikköä

Tuotantopäällikkönä johdat kaukolämmön ja sähköntuotannon noin 70 ammattilaisen tuotantotiimiä ja vastaat tehokkaasta toiminnasta sekä tuotannon toimintavarmuudesta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
16.4.2024

Kevään sulamisvesitilanteen ennakoidaan olevan normaali – vesivoimalla keskeinen rooli tulvien hallinnassa

Menneen talven lumen määrä on ollut poikkeuksellisen suuri Savon Voiman alueella, mutta kevään edistymisen myötä on voitu ennakoida, että tulevalle keväälle ei ole luvassa lumien sulamisesta johtuvaa poikkeuksellista kevättulvaa.
Lue lisää

Ajankohtaista,
11.4.2024