Savon Voima ja Pieksämäen kaupunki ilmastoyhteistyöhön

Julkaistu 14.9.2022

Savon Voima ja Pieksämäen kaupunki suunnittelevat ilmastoyhteistyön aloittamista. Yhteistyösopimuksen keskeisenä tavoitteena on tukea Pieksämäen kaupungin hiilineutraalisuustavoitetta päästöttömien ja älykkäiden energiaratkaisujen avulla.

Pieksämäen kaupunki tavoittelee hiilineutraalisuutta vuoteen 2035 mennessä. Savon Voima ja Pieksämäen kaupunki suunnittelevat ilmastoyhteistyötä tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Yhteistyössä tuetaan Pieksämäen kaupungin ilmasto-ohjelman tavoitteita muun muassa tehostamalla uusiutuvan energiankäyttöä huomioiden kaukolämpöjärjestelmän mahdollisuudet. Keskeisenä osana on uusien kiinteistökohtaisten ratkaisuiden kehittäminen, pilotointi ja käyttöön ottaminen Pieksämäen kaupunkikonsernin kiinteistöissä. Yhteistyösopimus käsitellään 19.9. kaupunginhallituksen kokouksessa.

”Pieksämäen kaupungissa viedään ilmasto-ohjelmaa toden teolla eteenpäin. Tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Kaupunginvaltuuston vuonna 2021 hyväksymä Pieksämäen kaupungin ilmasto-ohjelma antaa hyvän pohjan käytännön toimenpiteille, joilla hiilineutraalisuutta tavoitellaan. Savon Voima on isona toimijana meille tärkeä yhteistyökumppani. Ilmastoyhteistyösopimuksella Savon Voima ja kaupunki sitoutuvat toimenpiteisiin, jotka edistävät tavoitteen saavuttamista. Yhdessä päästään nopeammin eteenpäin kuin erikseen toimien. Pieksämäen kaupungilla on myös tarkoitus liittyä Hinku-kunnaksi”, kertoo Pieksämäen kaupunginjohtaja Ulla Nykänen.

”Savon Voiman strategiana on olla asiakkaiden vastuullisin energiahuollon kumppani ja edistää kestävää kehitystä sekä ilmastotavoitteiden saavuttamista. Siksi onkin hienoa päästä tekemään yhteistyötä Pieksämäen kaupungin hiilineutraalisuuden tavoittamiseksi. Tämä on myös meille mahdollisuus kehittää ja testata uusia ja älykkäitä energiaratkaisuja,” sanoo Savon Voiman kaukolämmön ja energiantuotannon liiketoimintajohtaja Juha Räsänen.

Sopimuksen energiaratkaisuihin sisältyy muun muassa biopohjaiseen kaukolämpöön ja päästöttömiin ratkaisuihin panostaminen sekä älykkäiden energiaratkaisujen käyttö osana kaupungin kiinteistöjen energiatehokkuutta. Lisäksi sopimuksessa tavoitteiksi on listattu puhtaiden energiaratkaisujen, kuten aurinkoenergian ja teollisen hukkalämmön hyödyntäminen. Tämä tarkoittaa esimerkiksi jätevedenpuhdistamon biokaasulaitoksen ja jäähallin kaksisuuntaisen energian hyödyntämistä.

Lisätietoja:

Juha Räsänen, Savon Voima, kaukolämmön ja energiantuotannon liiketoimintajohtaja, 040 746 1220, juha.rasanen@savonvoima.fi

Ulla Nykänen, Pieksämäen kaupunginjohtaja, 044 368 6801, ulla.nykanen@pieksamaki.fi

Mitä uutta?

Savon Voima Oyj lisää varavoimaa Joensuussa

Savon Voima Oyj on investoinut Joensuun alueen lämmöntuotantoon uuden sähkön varavoimakoneen vuoden 2023 aikana.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
27.11.2023

Joensuun voimalaitoksen alueella muurattiin biohiilitehtaan peruskivi

Joensuun Iiksenvaaralle on rakentumassa moderni energiayhteisö, johon kuuluvat muun muassa Savon Voiman CHP-voimalaitos ja rakenteilla oleva Taalerin omistama Joensuu Biocoalin Euroopan suurin teollisen mittaluokan torrefioidun biomassan tuotantolaitos. Torstaina 23.11.2023 juhlistettiin projektin etenemistä peruskiven muurauksella.
Lue lisää

Ajankohtaista, Ympäristö,
24.11.2023

Savon Voima toimittaa PeeÄssälle lämmön ja jäähdytyksen Tahkolla

Savon Voima Oyj ja Osuuskauppa PeeÄssä ovat sopineet Break Sokos Hotel Tahkon uudisosan lämmittämisestä ja viilentämisestä lämpöpumpputeknologian ja kaukolämmön yhdistelmällä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
15.11.2023

Savon Voima mukana Itä-Suomen Taloyhtiöpäivillä Kuopiossa ja Joensuussa

Savon Voima on mukana Kuopion musiikkikeskuksella 20.11. ja Joensuussa Tiedepuistossa 21.11. järjestettävillä Itä-Suomen Taloyhtiöpäivillä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
9.11.2023

Sähköllä haetaan kustannussäästöjä kaukolämmöntuotantoon Joensuussa

Savon Voiman Joensuun CHP-voimalaitoksen erillinen sähkökattila tarjoaa mahdollisuuden hyödyntää edullista markkinasähköä kaukolämmöntuotantoon.
Lue lisää

Ajankohtaista, Blogi, Kaukolämpö,
13.10.2023

Iisalmen voimalaitoksella käyttöönotetaan uudet polttoaineenkäsittely- ja näytteenottolaitokset

Savon Voiman Iisalmen Parkatin voimalaitoksella tehdyt mittavat investoinnit kiinteän polttoaineenkäsittelyyn ja -näytteenottoon liittyen ovat edenneet käyttöönottovaiheeseen.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
28.9.2023