Savon Voima ja Pieksämäen kaupunki ilmastoyhteistyöhön

Julkaistu 14.9.2022

Savon Voima ja Pieksämäen kaupunki suunnittelevat ilmastoyhteistyön aloittamista. Yhteistyösopimuksen keskeisenä tavoitteena on tukea Pieksämäen kaupungin hiilineutraalisuustavoitetta päästöttömien ja älykkäiden energiaratkaisujen avulla.

Pieksämäen kaupunki tavoittelee hiilineutraalisuutta vuoteen 2035 mennessä. Savon Voima ja Pieksämäen kaupunki suunnittelevat ilmastoyhteistyötä tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Yhteistyössä tuetaan Pieksämäen kaupungin ilmasto-ohjelman tavoitteita muun muassa tehostamalla uusiutuvan energiankäyttöä huomioiden kaukolämpöjärjestelmän mahdollisuudet. Keskeisenä osana on uusien kiinteistökohtaisten ratkaisuiden kehittäminen, pilotointi ja käyttöön ottaminen Pieksämäen kaupunkikonsernin kiinteistöissä. Yhteistyösopimus käsitellään 19.9. kaupunginhallituksen kokouksessa.

”Pieksämäen kaupungissa viedään ilmasto-ohjelmaa toden teolla eteenpäin. Tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Kaupunginvaltuuston vuonna 2021 hyväksymä Pieksämäen kaupungin ilmasto-ohjelma antaa hyvän pohjan käytännön toimenpiteille, joilla hiilineutraalisuutta tavoitellaan. Savon Voima on isona toimijana meille tärkeä yhteistyökumppani. Ilmastoyhteistyösopimuksella Savon Voima ja kaupunki sitoutuvat toimenpiteisiin, jotka edistävät tavoitteen saavuttamista. Yhdessä päästään nopeammin eteenpäin kuin erikseen toimien. Pieksämäen kaupungilla on myös tarkoitus liittyä Hinku-kunnaksi”, kertoo Pieksämäen kaupunginjohtaja Ulla Nykänen.

”Savon Voiman strategiana on olla asiakkaiden vastuullisin energiahuollon kumppani ja edistää kestävää kehitystä sekä ilmastotavoitteiden saavuttamista. Siksi onkin hienoa päästä tekemään yhteistyötä Pieksämäen kaupungin hiilineutraalisuuden tavoittamiseksi. Tämä on myös meille mahdollisuus kehittää ja testata uusia ja älykkäitä energiaratkaisuja,” sanoo Savon Voiman kaukolämmön ja energiantuotannon liiketoimintajohtaja Juha Räsänen.

Sopimuksen energiaratkaisuihin sisältyy muun muassa biopohjaiseen kaukolämpöön ja päästöttömiin ratkaisuihin panostaminen sekä älykkäiden energiaratkaisujen käyttö osana kaupungin kiinteistöjen energiatehokkuutta. Lisäksi sopimuksessa tavoitteiksi on listattu puhtaiden energiaratkaisujen, kuten aurinkoenergian ja teollisen hukkalämmön hyödyntäminen. Tämä tarkoittaa esimerkiksi jätevedenpuhdistamon biokaasulaitoksen ja jäähallin kaksisuuntaisen energian hyödyntämistä.

Lisätietoja:

Juha Räsänen, Savon Voima, kaukolämmön ja energiantuotannon liiketoimintajohtaja, 040 746 1220, juha.rasanen@savonvoima.fi

Ulla Nykänen, Pieksämäen kaupunginjohtaja, 044 368 6801, ulla.nykanen@pieksamaki.fi

Mitä uutta?

Savon Voiman juhlavuoden lahjoituksella parannetaan kalojen lisääntymismahdollisuuksia Kuvansinjoessa

Savon Voiman 75-vuotisjuhlavuoden 2 000 euron lahjoituksen saajaksi valikoitui Saimaan Lohikalojen Ystävät ry. Yhdistyksen toiminnan tavoitteena on erilaisin hankkein edistää koko Saimaan alueen lohikalakantojen elinvoimaisuutta ja yleistä tietoisuutta niiden tilasta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Ympäristö,
6.2.2023

Savon Voiman energiavuosi 2022 – Energiakriisin ja vihreiden investointien vuosi

Vuotta 2022 leimasi energiakriisi: Venäjän käynnistämän sodan seurauksena Savon Voima teki päätöksen venäläisen turpeen ja metsäteollisuuden sivutuotteiden hankinnan keskeyttämisestä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Sähkö, Verkossa,
2.2.2023

Savon Voima lisää kaukolämmön toimitusvarmuutta myös mahdollisissa poikkeustilanteissa

Savon Voima laajentaa varaenergiayhteistyötä Höyrystys Oy:n kanssa. Nopeasti siirrettävä varalämpö- ja höyryntuotantokapasiteetti turvaa jatkossa kriittisten kohteiden lämmön ja höyryn saatavuuden häiriö- ja poikkeustilanteissa koko Savon Voiman toiminta-alueella.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
19.1.2023

Kaukolämpöasiakkaiden ei kannata avata kuumavesihanoja sähkökatkojen aikana

Kaukolämpöasiakkaiden ei kannata avata kuumavesihanoja sähkökatkojen aikana
Lue lisää

Ajankohtaista, Energiaa säästämässä, Kaukolämpö, Sähköpula,
28.12.2022

Kaukolämpö on valinnanvapautta

Energiasektori on tällä hetkellä ennennäkemättömässä myllerryksessä. Hinnat heittelevät ja huoltovarmuusasiat mietityttävät. Mikä energialähde olisi nyt juuri valintasi?
Lue lisää

Blogi, Kaukolämpö,
28.12.2022

Savon Voiman kaukolämpöasiakkaille on tarjolla jopa 6000 euron ARA:n avustus kaukolämpölaitteiden uusintaan

Matalalämpöinen kaukolämpöverkko edistää lämmöntuotannon hiilineutraalisuutta, koska se mahdollistaa myös muiden, kuin polttamiseen perustuvien tuotantomuotojen yleistymistä. Näistä yhtenä on hukkalämpöjen hyödyntäminen lämmöntuotannossa. Esimerkiksi Savon Voiman kaukolämpöverkoista Siilinjärvellä lähes koko keskustaajaman kaukolämpö tuotetaan nykyisin Yaran lannoitetehtaan hukkalämmöillä. Avustusta voi hakea kaikilla Savon Voiman kaukolämpöpaikkakunnilla, sillä verkkomme täyttävät ehtona olevan vaateen siitä, että asiakkaan laitteiston uusiminen edistää kaukolämpöverkon […]
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
19.12.2022