Vastuullisuus

Energialla on erityinen rooli yhteiskunnan toiminnan mahdollistajana. Sen tuotannossa ja jakelussa tehtävillä ratkaisuilla voi myös olla kauaskantoisia vaikutuksia.

Vastuunkanto on osa toimintamme luonnollista arkea. Savon Voiman energiapalveluilla edistetään alueen asukkaiden ja yhteisöjen hyvinvointia kestävästi ja vastuullisesti.

Meille reilu työelämä, fiksut energia- ja materiaalivirrat, puhdas energiantuotanto ja luontoarvojen turvaaminen kaikessa tuotannollisessa toiminnassamme ovat esimerkkejä kestävistä toimintatavoista. Vastuullisuusosiostamme löydät lisätietoa teoista sanojen takana.

Ihmiset ja sosiaalinen vastuu

Savon Voimalla työskentelee noin reilut 200 energia-alan ammattilaista monipuolisissa tehtävissä. Tyypillinen savonvoimalainen on työskennellyt meillä pitkään ja näkee työnsä parhaana puolena jatkuvan kehittymisen. Ikäjakauma on 20–64 vuotta. Vuosittain meillä on kipinä-harjoittelijoita noin kymmenen prosenttia vakituisen henkilöstön määrästä, vuonna 2020 heitä oli 19. Nolla tapaturmaa on toiminnan kivijalkatavoite. Teemme joka päivä työtä sen eteen, että turvallisuutta voidaan parantaa kaikilla osa-alueilla: henkilö-, ympäristö- ja tietoturvallisuudessa.

Sosiaalinen vastuu

Turvallisuuskierroksilla ja teemakuukausilla kehitetään turvallisuutta

Turvallisuuskulttuurin kehittämisessä turvallisuuden huomioarvoa kaikkeen tekemiseen haluttiin lisätä ja samalla lanseerattiin työpaikan 1000 tapaturmattoman päivän haaste.

Lue lisää turvallisuudesta
Sosiaalinen vastuu

Motivire-ohjelmalla parannettiin työkuntoisuutta yksilöllisin askelin

Sairauspoissaolomäärät ovat olleet pitkään varsin maltillisia, mutta työntekijöiden suhteellisen korkea keski-ikä, lisääntyneet tuki- ja liikuntaelinvaivat sekä tapaturmien määrä saivat meidät pohtimaan ennaltaehkäisyä.

Lue lisää ohjelmasta
Sosiaalinen vastuu

Savon Voima on ollut Yrityskylässä alusta alkaen

Yrityskylä on koululaisten oma yhteiskunta, pienoiskaupunki, jossa oppilas työskentelee omassa ammatissaan. Itä-Suomen Yrityskylän energiayhtiönä on toiminut Savon Voima kylän alkumetreistä alkaen.

Lue lisää yrityskylästä

Taloudellinen vastuu

Savon Voima panostaa alueelliseen hyvinvointiin investoimalla vuositasolla kymmeniä miljoonia sähkö- ja kaukolämpöverkoston rakentamiseen, ylläpitoon ja kehittämiseen. Yhdessä kumppaneidemme kanssa muodostamme noin 500 ammattilaisen yhteisön, jonka tehtävänä on varmistaa asiakkaillemme sujuva arki. Sähköverkkoliiketoiminta ja energiantuotantotoiminta ovat luoneet satoja työpaikkoja Savoon ja muualle Suomeen.

Taloudellinen vastuu

Savon Voima luo merkittävän aluetaloudellisen rahavirran investoinneillaan

Savon Voiman sähköverkkoliiketoiminta ja energiantuotantotoiminta loivat yhteensä 516 työpaikkaa Savoon ja 161 muualle Suomeen. Verotuloja kunnille ja valtiolle kertyi tuloveroista ja yhteisöveroista kaikkiaan 15 miljoonaa euroa.

Lue lisää vaikuttavuudesta

Ympäristövastuu

Meille on tärkeää osallistua alueemme hyvinvoinnin kehittämiseen ja varmistaa, että toimintamme haitalliset vaikutukset jäävät mahdollisimman vähäisiksi.​ Tarjoamme energiapalveluja, jotka edistävät alueemme asukkaiden, elinkeinoelämän sekä ympäristön hyvinvointia. Tutustu ympäristö- ja energiatehokkuuspolitiikkaan ja toimintaperiaatteisiimme.

Hiilineutraali Pohjois-Savo

Olemme sitoutuneet yhteiseen ilmastotyöhön

Pohjois-Savossa ollaan ensimmäisten maakuntien joukossa laatimassa ilmastotiekarttaa. Ilmastotiekartan laajassa ja vaikutusvaltaisessa ohjausryhmässä on yli 30 henkilöä, mukana on myös Savon Voiman edustaja.

Lue lisää hankkeesta
Ympäristövastuu

Yhteistyösopimus ja ilmastokumppanuussitoumus Joensuun kaupungin kanssa

Yhteistyösopimuksen keskeisenä tavoitteena on uusien ja puhtaiden ratkaisujen kehittäminen, pilotointi ja käyttöönotto sekä Joensuun kasvun tukeminen.

Lue lisää yhteistyöstä
Ympäristövastuu

Tehokasta vedenkäyttöä Iisalmen voimalaitoksella – kiertotalouden hengessä

Puupolttoaineen ja turpeen mukana laitokselle kulkeutuu vettä, joka saadaan savukaasupesurin ja vedenkäsittelylaitteiston avulla talteen, kun savukaasupesurissa muodostuvasta lauhdevedestä tuotetaan raakavettä voimalaitoksen käyttöön.

Lue lisää vedenkäsittelystä
Ympäristövastuu

Siilinjärvi siirtyy moderniin kaukolämpöön

Siilinjärvellä otettiin iso askel kohti hiilineutraalisuutta, kun Savon Voima ja Adven solmivat sopimuksen, jossa entistä suurempi osa Yaran tehtaiden tuotannon hukkalämmöstä siirretään taajama-alueen kaukolämpöverkkoon.

Lue lisää hukkalämmöstä
Ympäristövastuu

Puhdasta sähköntuotantoa

Tuotamme uusiutuvaa, päästötöntä sähköä 11 vesivoimalaitoksellamme. Vastuullisesti, ympäristö ja paikalliset asukkaat huomioiden tuotettu vesivoima on keskeinen osa kestävää energiajärjestelmää.​

Lue lisää vesivoimasta
Ympäristövastuu

Yhteistyötä järvitaimenen hyväksi

Järvitaimen on erittäin uhanalainen laji, jonka palauttaminen luonnonvesiin vaatii päättäväisiä toimia ja yhteistyötä. Olemme mukana talkoissa tukemalla istutuksia toimialueellamme.

Lue lisää mätirasiaistutuksista
Ympäristövastuu

Elinvoimainen verkko – johtoalueet hyötykäyttöön

Sähköverkon johtoalueilla piilee elinvoimaa, jota voidaan hyödyntää monin tavoin. Vähällä vaivalla tai talkoovoimin johtoalueet voivat tuottaa paljon iloa luonnolle ja ihmisille, oli sitten kyse metsästäjistä, ratsukoista, perhosista tai pölyttäjistä.

Lue lisää

Mitä uutta?

Eilisten ukkostuhojen korjaustyöt jatkuvat

Sähkövikojen korjaustyöt ovat jatkunet läpi yön ja tällä hetkellä noin 3500 asiakasta on vielä ilman sähköä. Kaikki keskijänniteverkon vikapaikat alkavat olla tiedossamme ja jokaiselle kohteelle on myös korjausresursseja käytettävissä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Häiriöt,
24.6.2021

Ohjeet mehujään tekemiseen kotona – myös aikuiseen makuun

Kuumana kesäpäivänä on mukava napata pakastimesta mehujää ja nauttia varjossa viilentävä herkkuhetki. Näitä hellepäivien herkkuja voit helposti tehdä itse kotona. Aikuisten versioihin voit lorauttaa tilkan likööriä makua antamaan.
Lue lisää

Kotona, Vapaalla,
23.6.2021

Haemme perhevapaan sijaiseksi ympäristöasiantuntijaa

Työskentelet tehtävässäsi konsernin ympäristö- ja maankäyttötiimissä. Tehtäväkenttäsi sisältää monipuolisia energiantuotannon raportointi- ja ympäristölupahakemustehtäviä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
22.6.2021